Demisii în mai multe spitale din România, în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus. Medici, asistente și infirmiere au anunțat că nu mai vin la serviciu

31 martie 2020, 18:30

Demisiile la Spitalul Căi Ferate din Timișoara au început de câteva zile. Rând pe rând, 10 asistente și 3 infirmiere au anunțat că nu mai vin la serviciu.

Unele au invocat motive medicale, altele că au în îngrijire copii și persoane peste 65 de ani. Au invocat şi teama în ceea ce priveşte situaţia generată de pandemia COVID-19.

Spitalul CFR din Timișoara va prelua pacienți cu COVID-19 doar în cazul în care nu vor mai locuri la „Victor Babeș”.

Spitalul CFR din Timișoara mai are echipamente de protecție doar pentru o săptămână. Conducerea a luat mai multe măsuri pentru ca spitalul să fie pregătit.

Între timp, asistentele și infirmierele care lucrau în Secția de terapie intensivă la Spitalul din Orăștie și care își dăduseră demisia în bloc s-au întors la serviciu, cu excepția medicului de pe secție.

Teama există și printre cadrele medicale de la Spitalul din Ploiești, care susțin că nu au echipamente de protecție suficiente.

Medicii de la Spitalul Orășenesc din Mioveni amenință cu demisii după ce spitalul, care are și un corp nou de clădire, a fost desemnat să preia pacienți cu COVID-19. Până la urmă, doar un singur medic de la secția ATI a demisionat, motivând că este bolnav.

Un mesaj de încurajare a medicilor și a personalului medical din toată țara a venit chiar de la președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a dat asigurări că au început să sosească materiale de protecţie, iar echipamentele vor fi trimise în cel mai scurt timp în spitale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite