Demisii în lanț în urma accidentului de autocar din Bulgaria, în care au murit 17 oameni. Trei miniștri au renunțat la portofoliu: Ne asumăm întreaga responsabilitate politică

31 august 2018, 15:27

Accidentul de autocar de săptămâna trecută din Bulgaria, în urma căruia 17 oameni și-au pierdut viața și 21 au fost răniți, se lasă cu urmări în plan politic.

Ministrul Transporturilor, Ivailo Moskovski, ministrul Dezvoltării regionale, Nikolai Nankov, şi ministrul de Interne, Valentin Radev, au demisionat la cererea premierului Boiko Borisov.

Ne asumăm întreaga responsabilitate politică, pentru că ministerele noastre nu au putut să prevină această tragedie„, se arată într-un comunicat comun al celor trei miniștri.

Accidentul a avut loc pe un drum cu serpentine de lângă Sofia, în timpul unei ploi torențiale. Autocarul a lovit patru mașini și s-a răsturnat într-o râpă. Mașina transporta grup de pensionari care vizitase o mănăstire.

Drumul a fost recent reparat prin fonduri de la Banca Europeană de Investiţii. Ministrul Dezvoltării regionale a atras atenţia că asfaltul este de o proastă calitate și conține prea mult calcar, pentru a se reduce costurile.

Potrivit viceministrului Transporturilor, autocarul, fabricat în 2001, nu avea controlul tehnic periodic.

A fost doliu național în Bulgaria în urma acestei tragedii.

În Bulgaria, ţară de 7 milioane de locuitori, au fost 96 de morţi la un milion de persoane în 2017, în urma accidentelor rutiere, conform Eurostat.

Bilanțul este cel mai ridicat din Uniunea Europeană, după cel al României şi este de două ori mai mare decât media europeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite