Demisii din conducerea lotului național de gimnastică al SUA după scandalul sexual uriaș care îl are în centru pe medicul Larry Nassar

27 ianuarie 2018, 17:42

În timp ce fostul medic al lotului de gimnastică, Larry Nassar, se  pregătește să-și înceapă sentința de închisoare pe viață, scandalul din  jurul acestui caz continuă.

Comitetul Olimpic al SUA a dat un ultimatum celor 18 membri ai consiliului de conducere al echipei naționale să demisioneze până la sfârșitul acestei luni. 5 au facut-o deja. La fel s-a întâmplat și cu 2 oficiali ai Universității din Michigan, aflată în centrul  scandalului.

Mark Hollis, director sportiv Univ. din Michigan: „Am fost onorat să conduc departamentul sportiv în ultimii 10 ani. Acestea fiind spuse, astăzi vă anunţ că îmi dau demisia. În faţa acestui scandal uriaş sper că retragerea mea va ajuta măcar puţin la procesul de vindecare„.

Larry Nassar a fost angajatul universității în perioada 1997-2016 și în paralel era și medicul naționalei.

Mulți acuză conducerea instituției de învățământ că știa de abuzuri și cer mai multe demisii.

Larry Nassar a fost condamnat la 175 de ani de închisoare după ce a fost acuzat de abuzuri sexuale de 160 de sportive.

O comisie a Camerei Reprezentanților a anunțat că în urma scandalului va declanșa o anchetă privind abuzurile sexuale în toate sporturile profesioniste.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă