Demisie marcantă din Guvernul Britanic. Ministrul de Interne şi-a cerut scuze pentru faptul că a dezinformat fără să vrea parlamentul

30 aprilie 2018, 10:55

ACTUALIZARE. Prim-ministrul britanic Theresa May l-a numit luni pe Sajid Javid ministru de Interne. Javid, 48 de ani, un fost director general la Deutsche Bank, a fost anterior secretar de stat pentru comunităţi şi administraţia locală.

_______________________________________________

Amber Rudd şi-a cerut scuze în scrisoarea de demisie pentru faptul că a dezinformat fără să vrea parlamentul. Rudd le spusese aleşilor că guvernul nu îşi propunea cote de deportare. A reieşit ulterior că de fapt există planuri în acest sens.

Mai mult, Executivul se încurcă în explicaţii referitoare la imigranţii din ţările Americii Centrale, chemaţi să lucreze în Marea Britanie după cel de-Al Doilea Război Mondial şi până în anii 70.

Urmaşilor acestora li s-au interzis anumite drepturi – fapt care a dat naştere la vii proteste. Demisia lui Amber Rudd este o lovitură pentru premierul Theresa May – ministrul de Interne era printre cei mai importanţi aliaţi ai săi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite