Delta neștiută de lângă Ploiești, un miracol al naturii. S-a format din lacul Curcubeu

România continuă să ne uimească în fiecare clipă. La nici 30 de kilometri de Ploiești, se află o zonă spectaculoasă, unde natura a creat o mică deltă, dar cu o mare diversitate de păsări și animale care nu sunt deranjate de prezența omului. Odată ajunși în acest adevărat monument al naturii, avem șansa să pășim pe urmele căprioarelor, mistreților și șacalilor. Un prim popas se face la umbra unui stejar de trei secole.

13 Mai 2021, 20:10 |
Delta neștiută de lângă Ploiești
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Suntem în pădurea Gherghița, lângă Balta Doamnei, în județul Prahova, la 5 kilometri de drumul național 1. Pe o potecă șerpuită printre copaci, Daniel, pădurarul, ne ghidează. Știe fiecare colț al pădurii și ce animale au trecut pe acolo, după urmele lăsate.

Daniel ne arată urme de căprioară, de mistreț, iepure, vulpe și lopătar. Continuăm drumul și întâlnim un stejar de 300 de ani, un adevărat monument al naturii.

În mijlocul pădurii se dezvăluie ochilor o imagine spectaculoasă: o mică deltă. Este ceea ce a rămas din lacul Curcubeu. Mare parte din el a secat, însă a rămas o zonă care s-a transformat într-un adevărat rai al păsărilor.

Pădurea Gherghița și Lacul Curcubeu aparțin de Direcția Silvică Prahova. Reprezentanții acesteia vor să amenajeze în zonă pontoane pentru observarea păsărilor, dar și trasee pentru turiști.

Mica deltă din inima pădurii Gherghița este arie protejată Natura 2000.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 16°C 17°C
CLUJ 19°C 18°C
CONSTANTA 18°C 17°C
CRAIOVA 20°C 16°C
BRASOV 16°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI