Delta Dunării: Cu șalupa, direct în stolul de pelicani!

12 iunie 2021, 14:27

Gestul conducătorului ambarcațiunii a revoltat sute de oameni, după ce imaginile în care se vede cum șalupă întră în mijlocul stolului de păsări au apărut în spațiul public.

Coloniile de mii de păsări din Deltă sunt un veritabil tezaur viu însă la fel ca și alte specii, sunt amenințate de prezența tot mai pregnantă a omului în habitatul lor.

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Garda de Mediu au declanșat anchete paralele pentru a stabili exact cine este responsabil pentru incident.

Între timp, administratorul firmei de turism susține că șalupă a fost condusă de un angajat al firmei care ar fi acționat pe cont propriu, iar între timp a fost concediat.

În urmă cu 4 ani, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care limita capacitatea maximă a motoarelor ambarcaţiunilor care navigau pe canalele şi lacurile interioare din Deltă la 40 de cai-putere, iar a celor care navigau pe canalele de circulaţie din perimetrul rezervaţiei la 100 de cai-putere. Inițiativa însă nu a fost aprobată de legislativ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite