Delta Dunării, paradisul sălbatic. Numărul turiștilor a crescut cu 50% față de anul trecut

Dacă pe litoral sezonul turistic s-a încheiat, Delta Dunării continuă să atragă vizitatori îndrăgostiți de peisajele sălbatice și de gastronomia unică a zonei. Soarele blând de toamnă, întinderile nesfârșite de apă, flora și fauna atrag zeci de mii de turiști. Anul acesta, numărul lor a crescut cu 50% faţă de 2018.

01 Octombrie 2019, 21:46 |
Delta Dunării, paradisul sălbatic
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Loc unic în Europa, Delta Dunării devine, de la un an la altul, o destinaţie pentru orice anotimp. În Delta Dunării ajung turişti şi în sezonul rece, mai ales cei pasionaţi de pescuit şi de fotografie.

La Sulina, cel mai estic oraș al României, pensiunile turistice se laudă cu un grad de ocupare de peste 80%. Dovadă stau sutele de turiști care se bucură zilnic de peisajul sălbatic și își doresc să facă plimbări cu barca, pe Dunăre.

Cele mai căutate zone rămân Sulina, Sfântu Gheorghe și Pădurea Letea.

Un tur de zi cu barca pe canalele Cardon, Barbosu sau Golful Musura costă 60 de lei de persoană, iar  transportul cu mașina și ghid la Pădurea Letea 25 de lei.

Cazarea la pensiunile din Sulina costă de la 120 până la 300 de lei de familie, pentru o noapte în cameră dublă. La masă, turiștii pot degusta preparate tradiționale, ca plachia, saramura, crapul afumat sau nelipsitul borș de pește. În satele din Delta Dunării, un meniu pescăresc nu trece de 50 de lei de persoană.

Ținutul magic al Deltei adăpostește peste 1.200 de specii de copaci și plante și cea mai bogată faună ornitologica de pe continent, cu mai bine de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani.

În adâncuri viețuiesc nu mai puțin de 100 de specii de pești, inclusiv uriașii sturioni care populau cândva tot bazinul dunărean. Tot acest tezaur viu face parte din 1991 din Patrimoniul internațional UNESCO.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI