Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, condusă de Preafericitul Daniel, primită de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill

3 decembrie 2017, 14:06

 

În cursul dimineţii, Patriarhul Daniel a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din Moscova, unde se află şi moaştele Sfintei Matrona.

Patriarhul României participă, până pe 5 decembrie, la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Este a doua vizită a Preafericitului Părinte Daniel în Patriarhia Rusiei de la întronizarea sa ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Părintele Patriarh Daniel a participat acum 9 ani, în 2008, la funeraliile Patriarhului rus Alexei al II-lea.

Întâlnirea de la reședinta patriarhală a mănăstirii Sfântul Daniil  a durat mai mult decât era prevăzut  în program. De remarcat că Patriarhul Kirili și-a așteptat oaspetele pe scări. Cei doi înalți ierarhi au vizitat și s-au închinat împreună  la Capela Patriarhală.

În  scurtul discurs de salut, Preafericitul Daniel  constată că și Biserica  Ortodoxă Rusă a fost prigonită o vreme însă acum s-a revigorat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite