Delegația română în Kenya a fost întâmpinată de un fost student la Jurnalism în România: Românii sunt oameni foarte drăguți, ospitalieri, sociabili. Nu am avut niciodată parte de discriminare rasială

15 noiembrie 2023, 13:17

La fel și cooperarea în domeniul educației – lucru ilustrat chiar la Palatul Prezidențial unde delegația română a fost întâmpinată de un ofițer de presa kenyan, fost student la Jurnalism în România. O corespondență de la Ramona Avramescu, din capitala Nairobi.

Bethwel Jackson Kaino, fost student în România: Eu sunt Bethwel Jackson Kaino. Eu lucrez acum la comunicare pentru preşedinte şi am fost în România acum 15 ani. Aproape am uitat limba română că nu am cu cine să vorbesc, un el sau ea.

Bethwel Jackson a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București și acum face parte din echipa de peste 20 de specialiști care se ocupă de imaginea președintelui Kenyei, William Ruto.

Sosirea lui Klaus Iohannis la Nairobi a fost pentru el un prilej să își aducă aminte de studenție: pe tot parcursul ceremoniei a fost gazda, translator și ghid în protocolul kenyan pentru membrii delegației române, mereu cu zâmbetul pe buze.

Bethwel Jackson Kaino, ofiţer de presă, fost student în România: Românii sunt oameni foarte drăguți. Sunt ospitalieri, sociabili. Nu am avut niciodată parte de discriminare rasială. Mi-a plăcut foarte mult cum s-au purtat cu mine. Sunt oameni foarte de treabă.

Bethwel și echipa lui au supervizat o ceremonie elaborată, tipică protocolului unei vizite de stat: a inclus, pe lângă primirea cu garda militară și salve de tun, o conferință de presă și semnarea a patru memorandumuri de cooperare. Două dintre ele au vizat probleme de mediu și biodiversitate, teme prioritare pentru Kenya.

Alexandra Bocșe, consilier de stat pentru Climă și Sustenabilitate: Am avut discuții foarte constructive pentru zona de biodiversitate, conservare și extindere a pădurilor, ei sunt interesați să învețe de la noi despre stimularea unor proiecte de împădurire.

Pentru Kenya, consecințele schimbărilor climatice sunt vizibile și de multe ori dramatice: luna aceasta, un sezon ploios neobișnuit de puternic a adus inundații în multe zone.

Și în capitală ploile torențiale au ajuns mult mai devreme, iar fenomenul l-a făcut pe președintele Ruto să facă o glumă la întâlnirea cu Klaus Iohannis.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă