Fumul şi funinginea de la Spitalul de Pediatrie ”Sf. Maria” au provenit dintr-un coş de fum dezafectat. 200 de persoane au fost evacuate

Incendiu la Spitalul de copii din Iași
Incendiu la Spitalul de copii din Iași
3 iunie 2022, 09:31

ACTUALIZARE Activitatea spitalului a fost reluată în mai puțin de o oră de la declanșarea alarmei. In urma cu aproape un an, la spitalul de copii Sfânta Maria a avut loc un incendiu in apropierea secției ATI. 31 persoane, dintre care 13 copii, au fost evacuate atunci din saloanele aflate la alte etaje ale clădirii. Nu au fost răniți.

ACTUALIZARE Fumul şi funinginea de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi au provenit dintr-un coş de fum dezafectat care a fost curăţat de firma care se ocupă de reabilitarea clădirii.

Potrivit ISU Iaşi, un muncitor a inversat din greşeală sensul de evacuare al ventilatorului şi astfel fumul şi funinginea au ajuns în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune ale clădirii.

Spitalul de Copii se află într-un amplu proces de renovare. Constructorul a dorit să evacueze funinginea dintr-un coş de fum dezafectat. Accidental a fost inversat sensul de evacuare al ventilatorului iar funinginea a fost introdusă în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune. Nu a fost incendiu. Nu au fost victime care să fie asistate medical. Nu au fost persoane intoxicate. La ultimul etaj nu au fost persoane evacuate. S-a intrat în saloane pentru a calma copii şi aparţinătorii care erau internaţi, cât şi cadrele medicale. S-au autoevacuat 50 de copii şi 150 de adulţi”, a informat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt în cadrul ISU Iaşi.

ACTUALIZARE Managerul Spitalului de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi, Alina Belu, a explicat că fumul care a fost semnalat vineri dimineaţă în imobil a venit dintr-o zonă care face legătura între două corpuri ale spitalului şi a afectat parterul clădirii, acolo unde se fac internările de zi, dar şi etajele I, II şi III.

Potrivit sursei citate, în acea zonă se fac lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii.

„A fost pe zona de mijloc a spitalului, zonă intermediară între două tronsoane. Probabil că există o comunicare de jos în sus, pe acele tronsoane tehnice, de unde a venit acest fum-funingine către partea medicală. Constructorul trebuie să ne comunice ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Incidentul a fost cam 10 minute: un fum intens, funingine, după aceea s-a ventilat, s-a oprit totul, dezinfectăm şi vom asigura urgenţele în continuare”, a declarat Alina Belu.

Ea a arătat că în zona funcţională a spitalului nu există avarii.

ACTUALIZARE A fost o degajare de fum pe o instalaţie, o tubulatură. Cauza e în curs de stabilire. La ora 09,00 a fost primit un apel la serviciul 112. S-au deplasat 14 autospeciale de intervenţie cu aproximativ 50 de pompieri militari. Au fost evacuaţi 50 de copii, 150 de adulţi – cadre medicale şi aparţinători. Nu sunt persoane rănite sau intoxicate din cauza fumului”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

_______________

În jurul orei 9 s-a constatat fum, funingine. Nu avem flacără deschisă în spital, nu știm ce este în zona constructorului, nu au fost intoxicații, a anunțat un reprezentant al spitalului.

Nu se cunoaște cauza degajărilor de fum, pompierii caută sursa.

Sistemul de ventilație a fost pornit și fumul a inundat tot etajul. Aproximativ 50 de pacienți și 150 de aparținători au fost evacuați ori s-au autoevacuat.

14 autospeciale ale pompierilor au intervenit.

Anul trecut, un alt incendiu a avut loc în instituție. Spitalul se află într-un proces de modernizare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă