Defrișare în Parcul Grozăvești din Capitală. Noul proprietar a tăiat 49 de copaci, iar aleile au fost distruse cu pickamerul, în vederea construirii unor blocuri

30 martie 2022, 20:47

49 de copaci au fost puși la pământ în Parcul Grozăvești. Iar aleile au fost distruse cu pickamerul.

Primăria Capitalei a amendat proprietarul cu 4.900 de lei, adică cu 100 de lei pentru fiecare copac tăiat.

Parte din parc a fost retrocedată, iar noul proprietar se pregătește să construiască aici blocuri turn, cu 23 de etaje. Are deja certificatul de urbanism de la Primăria Sectorului 6, încă din februarie 2020.

Reprezentanții proprietarului susțin că ar trebui să obțină autorizație de construire de la primărie, întrucât au primit certificatul de urbanism înainte ca PUZ sector 6 să fie anulat în instanță.

Locuitorii din zonă s-au asociat într-un grup pe Facebook și se luptă pentru salvarea parcului.

Primarul Sectorului 6 admite că situația este foarte complicată: terenul este privat, iar proprietarul a obținut deja certificatul de urbanism.

CIPRIAN CIUCU, primarul Sectorului 6: „Eu sunt pentru păstrarea unui oraş cât mai aerisit şi pentru spaţiu verde. Există acel certificat de urbanism şi sunt articole de lege că, odată ce procesul este iniţiat, ar trebui doar să vină la autorizare. Evident, noi, la autorizare, o să ne uităm foarte atent pe ceea ce doreşte orice dezvoltator să facă”

O soluție ar fi ca Primăria generală să exproprieze terenul pentru utilitate publică și astfel va putea păstra parcul. Parte din zona verde de la Grozăveşti a fost retrocedată pe vremea fostului primar Cristian Poteraş, condamnat la 8 ani de detenţie pentru corupție. De atunci, terenul și-a schimbat proprietarul de mai multe ori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite