Defibrilator performant, donat Secției de Arși Grav de la Spitalul Județean Brașov, la inițiativa unui fost pacient

Un defibrilator performant, în valoare de aproximativ 8.000 de euro, a fost donat Sectorului de Arşi Grav din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov de către Asociaţia Sothis, iniţiativa aparţinând unui fost pacient al spitalului, conform Agerpres.

02 Iulie 2019, 17:06 (actualizat 02 Iulie 2019, 17:11) Știrile TVR |
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov / FOTO: hospbv.ro

"Vreau să felicit conducerea spitalului şi pe domnul doctor Dan Grigorescu, care, prin strădaniile sale şi cu ajutorul unor sponsori generoşi, a creat Sectorul pentru Arşi Grav, cu cele două paturi incluse în programul Ministerului Sănătăţii de tratare a bolnavilor cu arsuri severe. Noi, ca autoritate publică locală care avem în sarcină administrarea spitalelor din judeţul Braşov, facem eforturi constante şi ne dorim ca actul medical să fie cât mai bine pus la punct", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Acesta a menţionat că, din proiectele cu fonduri europene accesate de Consiliul Judeţean pentru modernizarea unităţilor sanitate, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov beneficiază de aproximativ 17 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente şi aparatură medicală a Unităţii de Primiri Urgenţe şi a Ambulatoriului.

La acestea se adaugă investiţiile realizate din fondurile alocate din bugetul judeţean, din bugetul Ministerului Sănătăţii, prin Banca Mondială - care finanţează construcţia noii Unităţi de Primiri Urgenţe, şi prin Compania Naţională de Investiţii - care realizează reabilitarea şi modernizarea Corpului B din cadrul Staţionarului Central al Spitalului Judeţean.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 29°C 25°C
CONSTANTA 31°C 30°C
CRAIOVA 34°C 31°C
BRASOV 28°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI