Defecțiunea informatică de la înmatriculări auto a fost remediată, după un blocaj în toată țara. Activitatea se reia vineri și sâmbătă

Blocaj în toată ţara la ghişeele de permise și înmatriculări auto. Un server s-a stricat după ce un ventilator de răcire a cedat, aşa că astăzi nu se primesc dosare şi nici nu se elibereaza acte. Vestea i-a luat prin surprindere pe oameni, care dimineaţă s-au aşezat la rând în faţa uşilor închise. Ministrul de Interne a făcut verificări la sediul din Pipera. Problemele tehnice au fost rezolvate joi seara.

26 Octombrie 2017, 08:10 (actualizat 26 Octombrie 2017, 19:43) |
Închis la permise auto - filmul zilei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUAZLIARE 19.00 A fost remediată defecţiunea de la sistemul informatic, din cauza căreia azi au fost închise Ghișeele Direcției de Permise și Înmatriculări Auto din toată ţara. Cu alte cuvinte, vineri se va putea lucra cu publicul în regim normal. Vestea şi mai bună este că ghişeele vor fi deschise şi sâmbătă. Azi a fost haos la birourile Direcţiei de Permise şi Înmatriculări Auto. Oamenii au găsit uşile închise. De vină a fost o eroare la unul dintre serverele centrale.

Zeci de oameni au venit în această dimineață la Serviciul de Permise și Înmatriculări din București. Nu știau că nu merg calculatoarele încă de azi-nopate. Au găsit ușile închise. La ora 7 a apărut și un anunț pe ușă, prin care au aflat că astăzi nu se lucrează cu publicul.

Au fost și oameni care au dormit în mașini în fața sediului.

Afectați sunt și cei care astăzi erau programați să susțină examenul auto, proba teoretică.

Toate direcțiile de permise și înmatriculări din țară sunt închise din cauza defecțiunii informatice.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a ajuns joi dimineață la Direcția de Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Capitală.

ACTUALIZAREAseară, în jurul orei 22.00, eu am primit informația că există această posibilitate ca o componentă tehnică a sistemului să cedeze (…) Efectiv sistemul a cedat în jurul orei 2.00. Noi ne-am asigurat că salvăm baza de date. Nu este un atac ciberneric. A fost o defecțiune la sistemul de răcire. Tot aseară am dat comanda pentru piesele care trebuie înlocuite. Piesele vor ajunge astăzi, în jurul orei 15.00 (…) Ne dorim ca mâine sistemul să funcționeze la întreaga capacitate” a declarat Carmen Dan.

Acest sistem se află pe sfârșitul duratei de funcționare. De aproximativ două luni, se lucrează la transferul pe noul sistem și undeva la sfârșitul lunii noiembrie dorim să fie funcțional. Acum este în etapa de testare” a mai derclarat ministrul Carmen Dan.

Ne cerem scuze. Zilnic, 10-15.000 de persoane apelează zilnic la serviciile noastre și sunt conștientă că mesajul nostru, deși a fost transmis imediat, nu a ajuns la toată lumea. Vom recupera ziua de astăzi, sâmbătă și duminică. Și în teritoriu se va recupera sâmbătă”.

Zeci de oameni au venit în această dimineață la serviciul de permise și înmatriculări din București.

Nu știau că nu merge calcultoarele încă de azi-nopate. Au găsit ușile închise.

La ora 7 a apărut și un anunț pe ușă prin care au aflat că astăzi nu se lucrează cu publicul.

Au fost și oameni care au dormit în mașini în fața sediului.

Afectați sunt și cei care astăzi erau programați să susțină examenul auto, proba teoretică.

Toate direcțiile de permise și înmatriculări din țară sunt închise din cauza defecțiunii informatice.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 9°C
CRAIOVA 10°C 9°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI