Decorații regale la aniversarea Majestății Sale

31 martie 2023, 09:22

Instituţii istorice, ca Brigada 2 Vânătorii de Munte Braşov, Corul Regal, Orchestra de Tineret a Filarmonicii de Stat din Transilvania şi Invictus au primit patronaj regal, iar unor companii private li s-a înmânat titlul de furnizori cu blazon. A fost una dintre cele mai importante ceremonii regale, organizate în Sala Tronului, din Palatul Regal din care au condus ţara toţi regii României, până în 1947.

Ca în fiecare an, de ziua Majestăţii Sale sunt cinstite personalităţi din ţară şi străinătate care au dus numele României mai departe. De data aceasta au fost decorate personalităţi din lumea teatrului, din lumea cinematografiei, a modei şi a sportului care s-au pus în slujba ţării şi a Casei Regale.

Majestatea Sa Margareta a împlinit 74 de ani, în 26 Martie, iar acesta a fost modul în care a aniversat public. În aceeaşi zi este născută şi criticul de film Irina Margareta Nistor, care a primit cel mai frumos dar: Ordinul Coroana României, în grad de cavaler.

Irina Margareta Nistor, critic de film: „Mi s-a părut o coincidenţă aşa de frumoasă şi de nume şi de dată. De câte ori se cântă imnul regal îmi amintesc mereu că mama îl cânta la pian, dar mai încet să nu ne audă vecinii şi m-am gândit la ea”.

Avocatul Ioan Luca Vlad a fost distins cu cea mai înaltă decoraţie: Ordinul Coroanei României, în grad de Mare Ofiţer.

Ioan Luca Vlad, avocatul Casei Regale a României: „Sunt alături de Familia Regală de la 19 ani şi printre evenimentele la care am putut să contribui au fost nunta de diamant a Majestăţilor Lor Regele Mihai şi Regina Ana, jubileul Regelui în 2011, jubilee ale custodelui Coroanei şi ulterior și lucruri mai puțin frumoase – funeraliile Regelui Mihai, ale Reginei Ana şi reînhumarea Reginei Mamă Elena”.

Mihai Covaliu, campion mondial la scrimă în 2005, s-a simţit că atunci când a urcat pe podium la Jocurile Olimpice: ”O emoție diferită, dar foarte plăcută. Mă simt onorat și obligat, motivat să aducem mai multe medalii pentru Casa Regală și pentru România”.

PS Părintele Varlaam Ploieșteanul , episcop-vicar patriarhal: „Este de o valoare sufletească inestimabilă pentru mine, deşi m-am născut în plin comunism, în familia noastră, respectul și cinstea pentru Familia Regală au fost cultivate permanent”.

Doina Levintza, una dintre creatoarele de modă care se ocupă de ţinutele Majestăţii Sale Margareta, designerul Dan Coma, care asigură accesoriile şi a realizat cadouri pentru alte case regale, precum şi Alexandru Ciucu, poreclit „croitorul regelui”, au obţinut din nou titlul de furnizori. Militarii de la Invictus şi Brigada 2 Vânători de Munte Braşov au primit patronajul regal al Familiei Regale, pentru eroismul lor, de aceeaşi onoare bucurându-se Corul Regal, şi Orchestra de Tineret a Filarmonicii de Stat Transilvania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite