Decorații pentru eroii "Invictus". Președintele Klaus Iohannis: Faceți cinste României!

Delegaţia României care a participat la Jocurile Invictus de la Toronto în 2017 a fost decorată de Klaus Iohannis. Preşedintele României şi-a exprimat aprecierea pentru militarii răniți în teatrele de operație care au reușit performanțe sportive remarcabile. Echipa României s-a întors acasă cu patru medalii, dintre care una de aur obţinută la tir cu arcul.

24 Ianuarie 2018, 13:26 (actualizat 24 Ianuarie 2018, 13:34) |
Decoratii pentru eroii Invictus
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Prima medalie pentru România a fost obținută de maiorul Laurențiu Șerban. A câștigat bronzul la 1.500 de metri. Ionuț Butoi a câștigat aurul, cu echipa, la tir cu arcul și argintul la individual.

Cirpian Iriciuc a adus României bronzul la canotaj. Echipa țării noastre a fost formată din 15 militari răniți în Irak și Afganistan, care au concurat la sase discipline sportive - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism și înot.

"Invictus Games" este un eveniment sportiv internațional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniți în misiuni în teatrele de operații sau la acțiuni militare interne.

Au participat 550 de concurenți din 17 țări. România a fost prezentă în premieră la această competiție anul trecut, la Toronto.

Ce echipă! Haideți să-i aplaudăm!, așa și-a început alocuțiunea din cadrul ceremoniei de decorare președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Mă bucur să primesc din nou, la Palatul Cotroceni, o echipă de învingători, care merită toată aprecierea noastră pentru rezultatele foarte bune obținute anul trecut, la Toronto. Astfel, în semn de recunoaștere a acestor performanțe, acord astăzi, în zi de sărbătoare, Ordinul și Medalia «Meritul Sportiv» membrilor INVICTUS 2017. Ați onorat cu demnitate şi responsabilitate încrederea acordată şi drapelul tricolor pe care vi l-am înmânat înainte de plecare. Victoriile dumneavoastră ne-au dat prilejul să vedem drapelul României înălțat pe acordurile imnului național. Sunteți un exemplu de curaj, camaraderie și altruism. Prin devotamentul şi determinarea de care dați dovadă, ne demonstrați că cele mai înalte standarde de excelență pot fi atinse, în ciuda tuturor dificultăților, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a continuat: Dragi sportivi, faceți cinste României! Am fost cu toții alături de dumneavoastră și v-am împărtășit emoțiile inerente unei competiții precum cea din Canada. Sunteți o sursă permanentă de inspirație prin ambiția pe care o aveți de a depăși orice obstacole, prin loialitatea şi credința în simbolurile naționale și în semnificația lor. Vă mulțumesc și vă asigur de prețuirea și respectul nostru! Sunt convins că veți dovedi același spirit de angajare şi de responsabilitate în tot ceea ce faceți și veți onora ordinele şi medaliile conferite astăzi. Vă doresc ca, la competiția care va avea loc în Australia, în Anul Centenarului Marii Uniri, să reprezentați Armata și națiunea română, încă o dată, la cel mai înalt nivel. Vă doresc multă sănătate și succes! La mulți ani!

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI