Deconectați de la realitate. Studiu „Salvați Copiii”: Mai bine de un sfert dintre copiii români stau 6 ore pe zi online. Ministrul Educației nu e de acord cu interzicerea telefoanelor mobile în școli

5 februarie 2019, 18:53

Adriana este elevă în clasa a XII-a și se pregătește pentru examenul de Bacalaureat. Ca să aibă timp de învățat, recunoaște că și-a redus distracția online la doar 4 ore pe zi.

Adriana este un caz fericit.

Cifrele organizației „Salvați Copiii” arată că mai bine de un sfert dintre copiii români își petrec câte 6 ore pe zi online, în timpul săptămânii. Șapte din 10 elevi folosesc internetul și la școală, dar nu în scop educativ, ci în pauze sau, pe ascuns, la ore.

Ca să nu-i mai tenteze în timpul orelor, în mai multe școli telefonul a fost interzis prin regulamentul intern.

Ministrul Educației nu este însă de acord cu această măsură.

Ecaterina Andronescu: „Ar trebui să găsim o metodă să folosim telefonul ca pe un instrument în procesul instructiv-educativ, nu să-l interzic„.

Ministrul promite tablete și table inteligente pentru elevii din gimnaziu și liceu – un proiect cu bani europeni.

Sociologii atrag atenția că prea multă tehnologie strică, iar părinții ar trebui să petreacă mai mult timp cu cei mici, ca să nu ajungă dependenți de internet.

Ciprian Grădinaru, sociolog, organizația „Salvați Copiii”: „Spun că au fost mai puțin relaxați, mai stresați, mai puțin optimiști, că li s-a întâmplat mult mai des să fie deranjați„.

Pe scurt, sunt veșnic nemulțumiți și neîncrezători. Își iau informațiile din online, iar principalele surse sunt Facebook, YouTube și Wikipedia. Mulți dintre ei admit că preferă să nu mănânce sau să doarmă, doar ca să stea pe internet.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite