Kelemen Hunor, după consultări: Am o reținere, în statele democratice niciun militar nu a condus guverne

21 octombrie 2021, 11:54

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a făcut declarații după discuțiile cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru postura de premier.

Nicolae Ciucă este un militar excepțional, a condus trupe în teatre de război, Pe palierul politic e o problemă, în statele democratice niciun militar nu a condus guverne. Am o oarecare reținere, întelegem propunerea PNL si dorinta de a cauta o soluție rapidă. Nu cred că vorbim despre o soluție pentru o perioadă lungă de timp. Vom discuta cu președintele PNL. Vom vedea care sunt prioritățile domnului Ciucă și cum dorește să conducă Guvernul. Vom lua o decizie în cursul zilei de astazi, mandatul va fi să ne asezam la masă să găsim o soluție după desemnarea d. Ciuca ca premier. Un guvern condus de un fost militar nu cred că aceasta este cea mai bună variantă pentru democrația din România

Daca se formează o majoritate, acest guvern poate funcționa pe termen lung, daca nu va avea susținere, in primăvara este posibilă o moțiune de cenzură. Avem nevoie de un Guvern cu drepturi depline. Prima mare încercare va fi în primavara anului următor.

 

Delegaţia Uniunii Democrate Maghiare din România care a participat la consultările de la Palatul Cotroceni este formată din: preşedintele Kelemen Hunor, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, liderul senatorilor UDMR, Turos Lorand, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad-Andras.

Klaus Iohannis a afirmat, la începutul întâlnirii, că îşi doreşte ca de data aceasta să fie instalat un guvern.

„V-am invitat din nou la consultări pentru că încercarea de săptămâna trecută nu a dus la instalarea unui guvern şi, în consecinţă, acum mai încercăm o dată şi îmi doresc tare mult ca de data asta să reuşim”, a spus şeful statului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite