Declarații acide între Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan. Premierul a dat asigurări că PSD și PNL rămân în continuare împreună la guvernare

16 noiembrie 2023, 10:24

Disputa publică între premier și Rareș Bogdan a pornit de la subiectul majorării pensiilor. Liberalul a spus public că „devine din ce în ce mai insuportabil pentru PNL să guverneze alături de PSD” și că PNL rupe coaliția dacă se pun taxe noi pentru mediul privat în 2024. Întrebat despre declarațiile lui Rareș Bogdan, Marcel Ciolacu a spus aseară într-un interviu că își va depune mandatul de premier dacă cineva iese din Coaliție. L-a numit iresponsabil și mitocan pe Rareș Bogdan pentru ieșirile publice la adresa PSD.

Marcel Ciolacu, premierul României: Nu se rupe nicio coaliţie. Dacă se rupe, vă spun clar, acest proiect politic pe care l-am acceptat şi eu şi colegii mei într-un moment dificil pentru România, căci nu uităm ce era acum doi ani, printr-o discuţie bărbătească între mine şi Nicolae Ciucă, categoric, dacă cineva iese din coaliţie, eu duc mandatul la Cotroceni, fără reţinere. (…) Rareş Bogdan nu e un om prost, ci iresponsabil. O spun fără reţinere, eşti un mitocan! Stai cu mine la masă cinci ore şi ieşi la TV şi spui că i-ai atras atenţia lui Iohannis că PSD fură?”

La scurt timp, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a venit cu replica: „PSD nu s-a schimbat și nici nu se va schimba, are în ADN ura față de societatea civilă și față de cei care îndrăznesc să acuze fardul pus peste socialismul cu față umană și capitalismul de cumetrie. În anii 90, Iliescu, Bârlădeanu și Marțian ne făceau GOLANI și tratau presa liberă cu „Măi, animalule”, iar după 33 de ani, PSD-ul lui Ciolacu (…), a trecut la MITOCANULE.”

 

 

Bogdan mai arată că liberalii au intrat în Coaliție ca să asigure stabilitate în regiune și în UE , dar acum anunță #dreaptaUNITĂ pentru ROMÂNIA.

Președintele liberalilor recunoaște însă că aceste declarații acide din ultimele zile au afectat imaginea coaliției.

Imaginea coaliţiei este afectată de astfel de schimburi între membrii celor două partide în sensul în care ieşim în spaţiul public cu subiecte absolut marginale faţă de ceea ce avem noi de făcut„, a transmis Nicolae Ciucă.

Potrivit unor surse politice, liberalii ar dori un angajament semnat în coaliție că în 2024 nu vor fi puse taxe noi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Marcel Ciolacu: Nicio pensie nu scade ca efect al noii legi, dimpotrivă