Declarațiile miniștrilor propuși pentru cabinetul Dăncilă, după audierile din comisii

Miniştrii propuşi pentru Cabinetul Viorica Dăncilă au fost audiaţi și avizați favorabil astăzi, în comisiile parlamentare de specialitate.

29 Ianuarie 2018, 08:11 (actualizat 29 Ianuarie 2018, 21:13) |
Ministrii noi, primul examen
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Miniștrii propuși au venit de dimineață la Parlament, ca să dea primul test înainte de învestire: audierile în comisiile de specialitate. Pe repede înainte în cele mai multe cazuri.

Cei mai mulți au vorbit la modul general, dar câțiva au și planuri concrete pe termen scurt.

ACTUALIZARE Tudorel Toader, avizat favorabil pentru încă un mandat la Ministerul Justiției, cu 43 de voturi pentru, 16 împotrivă și 2 abțineri.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Au fost înregistrate 20 de voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi o abţinere.

 

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Culturii, George Vladimir Ivaşcu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 16 voturi "pentru" şi 7 "împotrivă".

 

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Lia Olguţa Vasilescu a fost validată cu 30 voturi pentru, 15 împotrivă şi două abţineri.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor două comisii au avizat noul mandat cu 19 voturi pentru, 12 împotrivă şi nicio abţinere.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 15 voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi două abţineri.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.  Petre Daea a fost validat cu 21 voturi pentru şi 10 împotrivă.

ACTUALIZARE Paul Stănescu, propus vicepremier şi ministru pentru Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Paul Stănescu a primit 35 de voturi "pentru" şi 8 "împotrivă".

ACTUALIZARE Sorina Pintea, propunerea pentru portofoliul Ministerului Sănătății în guvernul Viorica Dăncilă, a primit aviz favorabil în comisiile reunite de specialitate din Parlament

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Dan Cojocaru, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate a Parlamentului. Cojocaru a fost validat cu 15 voturi pentru, 5 împotrivă şi nicio abţinere.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor două comisii au avizat propunerea de mandat pentru Deneş cu 15 voturi pentru, 5 împotrivă şi nicio abţinere.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Valentin Popa, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 22 de voturi ''pentru'' şi 12 ''împotrivă''

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Transporturilor, Lucian Şova, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Lucian Şova a fost validat cu 32 de voturi pentru şi 11 voturi împotrivă.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Mediu, Graţiela Gavrilescu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.  Membrii celor două comisii au avizat noul mandat cu 18 voturi pentru, 6 împotrivă şi nicio abţinere.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Culturii, George Vladimir Ivaşcu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 16 voturi "pentru" şi 7 "împotrivă".

ACTUALIZARE Viorel Ştefan, propus pentru funcţia de viceprim-ministru fără portofoliu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Decizia a fost luată cu 41 de voturi "pentru" şi 16 "împotrivă".

 

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Apărării, Mihai Fifor, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Interne, Carmen Dan, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Trif a fost validat cu 38 voturi pentru şi 13 împotrivă.

 

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate a Parlamentului.  Oprea a fost validat cu 32 voturi pentru, 13 împotrivă şi nicio abţinere.

 

ACTUALIZARE Ana Birchall, propusă viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 16 voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi o abţinere.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 14 voturi "pentru" şi 8 "împotrivă"

ACTUALIZARE Aviz favorabil a primit și Anton Anton, propus pentru Miniterul Energiei, cu cu 44 voturi pentru, 13 împotrivă și nicio abținere.

 

ACTUALIZARE Victor Negrescu, propus pentru funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit aviz favorabil cu 18 voturi "pentru'' și 10 voturi ''împotrivă''

 

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Economiei, Dănuţ Andruşcă, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Dănuţ Andruşcă a fost validat cu 42 de voturi pentru, 18 împotrivă şi nicio abţinere.

ACTUALIZARE Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Fonduri Europene, Rovana Plumb, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii celor două comisii au avizat cu 18 voturi pentru, 11 împotrivă şi nicio abţinere.

 

----------------------------------------------------------------

De la ora 8,00 şi până la ora 14,00, vor avea loc audierile în comisiile parlamentare ale miniştrilor propuşi, iar plenul reunit se va întruni de la ora 15,00.

În şedinţa Parlamentului, prim-ministrul desemnat Viorica Dăncilă urmează să prezinte programul de guvernare şi lista membrilor Guvernului.

În continuare vor avea loc dezbateri şi apoi se va vota. Pentru ca noul guvern sa fie învestit sunt necesare 233 de voturi favorabile.

Cabinetul Dăncilă:

Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice – Paul Stănescu
Viceprim-ministru, ministrul Mediului - Grațiela Leocadia Gavrilescu (ALDE)
Viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României - Ana Birchall
Viceprim-ministru - Viorel Ștefan

Ministrul Afacerilor Interne - Carmen Daniela Dan
Ministrul Afacerilor Externe - Teodor - Viorel Meleşcanu (ALDE)
Ministrul Apărării Naționale - Mihai - Viorel Fifor
Ministrul Finanţelor Publice - Eugen Orlando Teodorovici

Ministrul Justiţiei - Tudorel Toader
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Petre Daea
Ministrul Educaţiei Naționale - Valentin Popa
Ministrul Muncii și Justiției Sociale - Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Economiei – Dănuț Andrușca
Ministrul Energiei – Anton Anton (ALDE)
Ministrul Transporturilor – Lucian Șova
Ministrul Fondurilor Europene – Rovana Plumb

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – Ștefan Radu Oprea
Ministrul Sănătății – Sorina Pintea
Ministrul Culturii și Identității Naționale – George Vladimir Ivașcu
Ministrul Apelor şi Pădurilor – Ioan Deneș

Ministrul Cercetării și Inovării – Nicolae Burnete
Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale – Petru Bogdan Cojocaru
Ministrul Tineretului și Sportului – Ioana Bran
Ministrul Turismului – Bogdan Gheorghe Trif

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni - Natalia Elena Intotero
Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul - Viorel Ilie (ALDE)
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene - Victor Negrescu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI