Decizii la Guvern. Ministrul Transporturilor: Comisia Europeană a acceptat cererea de finanțare pentru magistrala de metrou spre Otopeni

28 decembrie 2017, 14:20

Două dintre punctele de pe agenda ședinței de guvern se referă la salariile angajaților din IT și salariile angajaților cu dizabilități. Alte subiecte se referă la proiecte de infrastructură, de construcție de autostrăzi și de infrastructură feroviară.

Guvernul are pe agendă un memorandum prin care să fie instituit un mecanism astfel încât companiile care angajează IT-iști, sezonieri sau persoane cu dizabilități să primească ajutoare de stat pentru a compensa această scădere de salariu. După acest memorandum, urmează să fie dată și o hotărâre de guvern prin care să fie implementat acest proiect. Pentru angajații care sunt încă studenți să fie aprobat un ordin de ministru.

În privința proiectelor de transport, ministrul Felix Stroe a anunțat că a fost aprobată finanțarea Magistralei 6 de Metrou, care face legătura cu aeroportul Otopeni, de către Comisia Europeană.

Ministerul a discutat cu reprezentanții CE și cu reprezentanții BERD despre realizarea unor proiecte de infrastructură feroviară și rutieră care să fie puse în aplicare în perioada 2021-2027: printre acestea drumul expres între Focșani și Constanța sau un drum care să lege Bucureștiul de Craiova, de Drobeta Turnu Severin, de Caransebeș și Lugoj. Au vorbit de asemenea despre un proiect de cale ferată care să lege Bucureștiul de Iași. Aceste sunt câteva dintre proiectele aflate pe agenda, proiecte prioritare pentru care s-au discutat soluții de finanțare.

„Este un lucru foarte bun. Ajunşi în această etapă, lucrurile nu mai pot da înapoi. Avem finanţarea asigurată. Diferenţa de 300 de milioane de euro pentru realizarea integrală a magistralei de metrou va fi asigurată de BERD, care s-a oferit să facă această finanţare”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Pe de altă parte, Felix Stroe i-a informat pe membrii Guvernului că „BNR a confirmat că în conturile ţării a intrat suma de 439 milioane de euro ca urmare a achitării aplicaţiilor anunţate anterior privind Gurasada – Simeria, Câmpia Turzii – Ocna – Târgu Mureş şi Sebeş – Turda”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă