Decizii istorice: Patriarhia Română și Arhiepiscopia Catolică renunță temporar la anumite ritualuri în contextul coronavirusului

28 februarie 2020, 19:56

Potrivit Patriahiei Române, persoanele care manifestă simptome de gripă de orice fel, dar și simptome de coronavirus, sunt sfătuite să nu vină la biserică. În ceea ce privește teama unora dintre credincioși că s-ar putea îmbolnăvi în urma împărtășirii cu aceeași linguriță, aceștia vor putea cere preoților să se împărtășească cu o linguriță adusa de acasă. Totodată, Patriahia le mai recomandă credincioșilor ca în această perioadă să sărute icoanele de acasă și nu pe cele din biserici.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a renunțat și ea temporar la câteva obiceiuri. Le-a recomandat enoriașilor să renunțe la gestul însemnării cu apă binecuvântată pentru a evita atingerea aghiazmatarelor, să nu mai dea mâna cu ceilalţi participanţi la Sf. Liturghie în momentul dăruirii semnului păcii și, totodată, să evite contactul direct cu relicvarele.

Preoții catolici le mai recomandă persoanelor care au peste 70 de ani și sunt vulnerabile din punct de vedere medical să evite să vină la biserică și să roage de acasă.

Derogările temporare anunțate de către preoți sunt o premieră în viața ambelor Biserici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite