Decizie istorică la Facultatea de Drept din București: 45 de studenţi, propuși pentru exmatriculare pentru fraudă

26 februarie 2021, 23:38

În acest sens există sesizări ale unor studenți însoţite de dovezi certe, pertinente şi concludente.

Studenţii “au conlucrat” pe grupuri de comunicare WhatsApp, în paralel cu desfăşurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari, pentru a rezolva împreună subiectele.

„Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti transmite opiniei publice că decizia de a propune exmatricularea a 45 de studenţi a fost una extrem de grea prin implicaţiile sale atât asupra studenţilor pentru care s-a propus exmatricularea şi a familiilor acestora, cât şi asupra întregului corp profesoral şi a tuturor celorlalţi studenţi ai Facultăţii noastre. Prin dimensiunea sa, aceasta este o decizie unică în istoria Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Totodată, unicitatea acestei decizii exprimă şi importanţa sa prezentă şi viitoare pentru Facultatea de Drept, pentru Universitatea din Bucureşti, pentru întregul sistem de învăţământ juridic superior, dar şi pentru societatea românească în ansamblul său. Această decizie este o expresie a curajului de a spune NU fraudei la examen”, se subliniază în comunicat.

“Justiţia se învaţă din şcoală. Dacă şcoala de drept însăşi nu este fermă cu privire la valorile dreptăţii şi echităţii, justiţia nu se poate înfăptui în societate”, mai transmite conducerea facultăţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite