Decizie controversată a unei judecătoare, în cazul unui suspect de viol. L-a scos din arest preventiv și l-a trimis într-unul la domiciliu

12 februarie 2021, 19:21

Decizia judecătoarei este uluitoare, în condițiile în care bărbatul a recunoscut că a luat-o pe fetiță de pe o stradă din Bacău și a dus-o la câteva sute de kilometri distanță, în județul Brăila, a transmis Alina Salanţi, pentru Telejurnal. Acolo a sechestrat-o timp de aproape 7 luni, timp în care a abuzat sexual de aceasta. Se pare că bărbatul a făcut acest lucru din răzbunare, el având înainte o relație cu sora victimei, iar aceasta n-a mai vrut să-l vadă.

Judecătoarea a motivat că această faptă penală nu este la fel de gravă față de cea de omor sau de acte de terorism. mai mult, a spus că această faptă nu a scos lumea în stradă și nici presa nu a discutat despre această situație.

Pe 8 februarie, când s-a judecat prelungirea arestării preventive, a hotărât același lucru, să-l trimită în arest la domiciliu pe bărbat. Procurorii au contestat decizia, care se va judeca pe 15 februarie, la Tribunalul din Brăila. În urmă cu puțin timp, Inspecția Judiciară s-a autosesizat și va trimite o echipă de control la Brăila, pentru a vedea dacă acolo este vorba de o abatere disciplinară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite