Decizie a Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere: Joi, la ora 10.00, şedinţă comună pentru învestirea Guvernului Ciucă

Parlament. Plen
Parlament. Plen
23 noiembrie 2021, 19:10

Conducerea Parlamentului a mai decis, în şedinţa de marţi seara, ca audierile miniştrilor propuşi în viitorul Guvern PNL – PSD – UDMR să aibă loc miercuri, în comisiile de specialitate.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus, la Parlament, lista cabinetului și programul de guvernare: Este pentru prima dată când sumele pentru investiţii reprezintă 7% din PIB. PNRR este axul programului.

„Mai mult ca sigur că joi va fi şi depunerea jurământului”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Conform prevederilor regulamentare, fiecare candidat pentru funcţia de ministru va fi audiat, în şedinţă comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Programul şi lista Guvernului se dezbat şi votează de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. În cazul adoptării, Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se înaintează de asemenea de îndată şefului statului spre a proceda la numirea Guvernului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite