Decizia eliminării celor doi elevi din Dâmbovița de la Bacalaureat este una corectă. Corpul de Control a anunțat rezultatul verificărilor

Cei doi elevi din Dâmboviţa, acuzaţi de fraudă la Bacalaureat, rămân eliminaţi din examen. Ministerul Educaţiei menţine decizia, după ce echipa de control a finalizat ancheta. Concluzia a fost că, într-adevăr, pe lucrările celor doi erau două tipuri de scris. Tinerii au susţinut tot timpul că sunt nevinovaţi.

11 Iulie 2017, 15:46 (actualizat 11 Iulie 2017, 20:50) Știrile TVR |
Rămân eliminați de la Bacalaureat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

VIDEO
Rămân eliminați de la Bacalaureat
ORA 19:00 După o săptămână, elevii au primit răspunsul de la Ministerul Educației. Echipa de control a considerat că decizia eliminării lor de la Bacalaureat este corectă, pentru că lucrările lor prezintă "semne distinctive ce constau în scrierile total diferite" folosite în redactare.

Legea spune că orice semne care ar permite identificarea elevilor care au scris o anumită teză sunt interzise.

Anterior, Inspectoratul Școlar Dâmbovița verificase înregistrările video din timpul examenului şi nu găsise nereguli.

Singura veste bună pentru elevi este că se vor putea înscrie în sesiunea din toamnă a Bacalaureatului. În mod normal, candidaţii acuzaţi de fraudă mai pot susţine examenul abia după trei sesiuni.

Cei doi elevi eliminați din examen susțin că sunt nevinovați

Doi elevi din Dâmboviţa, acuzaţi că au fraudat examenul de Bacalaureat, aşteaptă și acum rezultatul anchetei care îi vizează. Cei doi au fost eliminaţi din examen pe motiv că pe lucrările lor ar fi apărut două tipuri de scris. Elevii susţin că sunt nevinovaţi, iar Ministerul a anuntat că va face verificări.

VIDEO
Încă nu știu dacă au luat Bacalaureatul
Ana Maria s-a căutat pe lista cu notele finale de la Bacalaureat, după contestaţii, în speranţa că şi lucrarea ei la Istorie a fost recorectată. Dar nu şi-a găsit numele nicăieri.

"Eu nu am primit niciun răspuns de la nimeni. Nu știu absolut nimic. Eu nu sunt de acord să mai dau examenul, nu cred că îl voi mai da, din moment ce am învățat foarte mult, nu am dormit nopțile", spune Ana Maria Ioniță.

Ana Maria a fost exclusă de la proba de Istorie pentru că profesorul corector a considerat că pe lucrarea ei sunt două scrisuri diferite. Fata susține că, la un moment dat, a pus ciorna sub foaia de examen și asta i-a modificat scrisul.

"Eliminați de la Bacalaureat pe motiv că pe lucrările lor erau scrisuri diferite. Inspectoratul Școlar Dâmbovița: Copiii sunt nevinovați"

Conducerea liceului e convinsă că eleva nu poate fi acuzată de fraudă și îi laudă rezultatele bune la învățătură.

"Eu, totuși, sper că va avea câștig de cauză pentru că știu că este nevinovată. Este un copil care a muncit", a declarat directoarea Liceului "I.C. Visarion Titu", Lucreția Mateescu.

Și Mihai, care a susținut examenul la Moreni, a fost eliminat de la proba de Istorie din aceleași motive. Nici el nu a primit răspuns la cotestația depusă. Visul lui era să se înscrie la Academia de Politie.

"Colegii mei de clasă au plecat deja să bage dosarul și au luat adeverința cum că au luat Bacalaureatul luat. Eu stau și nu pot face nimic", spune Toma Mihai Alexandru.

Inspectoratul a verificat înregistrările video din timpul examenului și nu a găsit nereguli.

"Am vizualizat în întregime înregistrările video din sala de examen. Au scris trei ore non-stop", a spus inspectorul școlar prof. Sorin Ion.

Părinții celor doi elevi vor depune plângere pe numele profesorilor corectori.

Corpul de Control al ministrului Educaţiei a făcut verificări la Dâmboviţa, însă nu a stabilit încă o concluzie. Raportul final este așteptat cel târziu mâine.

În cazul în care comisia de anchetă va ajunge la concluzia că elevii au fraudat examenul, cei doi vor putea da din nou Bacalaureatul abia după trei sesiuni, adică în 2019.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 4°C
IASI 5°C 2°C
CLUJ 4°C 0°C
CONSTANTA 15°C 4°C
CRAIOVA 6°C 3°C
BRASOV 6°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI