Decizia Curții Constituționale nu-i scapă de amenzi pe cei care încalcă restricțiile

7 mai 2020, 20:14

Regulile și sancțiunile nu au alt scop decât protejarea vieții și a sănătății fiecăruia dintre noi, iar fără ele am fi avut mai mulți morți, a reacționat președintele Klaus Iohannis, la o zi după decizia Curții Constituționale.

Polițiștii vor da în continuare amenzi pentru nerespectarea restricțiilor impuse în timpul stării de urgență, a anunțat premierul. Dar vor fi mult mai mici. Ludovic Orban ia în calcul și unele schimbări în ceea ce privește Curtea Constituțională.

Și ministrul Justiției a criticat decizia prin care CCR stabilește că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgență sunt neconstitutionale.

Decizia Curții nu anulează automat amenzile. Acestea trebuie contestate în instanță.

Posibilitatea anulării amenzilor le-a luat o piatră de pe inimă celor care aveau de plătit sume uriașe pentru greșelile din ultimele luni. Un bucureștean care a mers fără declarație la magazinul din apropiere primise o amendă de 20 de mii de lei, pe care nu știa cum să o plătească.

Șeful DSU, Raed Arafat, atrage atenția că există riscul ca prin nerespectarea regulilor și o relaxare pripită să pierdem tot ce am câștigat în ultimele două luni, iar numărul cazurilor și al deceselor să crească semnificativ. După data de 16 martie au fost date 300 de mii de amenzi în valoare totală de peste 120 de milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă