Numărul deceselor cauzate de coronavirus este în creștere în cel mai populat stat din Australia

Coronavirus Australia
Coronavirus Australia
31 martie 2022, 09:28

Cel mai populat stat din Australia, New South Wales (NSW), a înregistrat joi 22.107 cazuri noi şi 17 decese, cel mai mare număr zilnic de cazuri mortale înregistrat în mai bine de o lună.

Profesorul Adrian Esterman, directorul departamentului de Biostatistică şi Epidemiologie de la Universitatea din South Australia, a declarat miercuri pentru Xinhua că valul actual de infectări cu coronavirus va ajunge probabil la apogeu în NSW. „Rata de reproducere efectivă a virusului pentru NSW este în prezent de 1,01, ceea ce indică faptul că NSW fie a atins, fie este foarte aproape de atingerea vârfului celui de-al doilea val Omicron”, a precizat Esterman.

În schimb, media zilnică a cazurilor în statul australian Victoria a crescut în ultima săptămână, ceea ce înseamnă că acest stat ar putea înregistra un vârf ulterior.

Statul Victoria a raportat joi 11.292 de cazuri noi şi patru decese, ridicând numărul total de decese asociate COVID-19 la 2.743.

Esterman a remarcat că spitalizările şi decesele înregistrează în mod regulat un decalaj de două până la trei săptămâni faţă de numărul de cazuri de infectare, ceea ce ar indica posibilitatea ca numărul deceselor, atât în NSW, cât şi în Victoria, să continue să crească.

Nu este nicio surpriză că numărul cazurilor a crescut, după ce Omicron BA.2 a preluat controlul, iar numeroase măsuri de sănătate publică au fost relaxate„, a precizat Esterman.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite