Decese multe, ca în vreme de război. Morgile spitalelor sunt pline cu cei răpuși de Covid-19, în capele sunt aduse și câte 10 sicrie pe zi. Detalii cu puternic impact emoțional!

Decese multe ca în vreme de război
Decese multe ca în vreme de război
3 noiembrie 2021, 19:55

Așa arată curtea morgii de la Spitalul Județean de Urgență din Galați. Rudele așteaptă, îndurerate, să îi ridice pe cei dragi care s-au stins, după lungi suferințe, în secția de Terapie Intensivă destinată bolnavilor Covid.

Trei containere speciale au fost aduse la spital. Medicii nu au mai văzut niciodată atâta moarte.

Iar bilanțul din următoarele zile va fi și mai dramatic. Numai în ultimele 24 de ore au murit în spitalul din Galați 20 de pacienți infectați cu coronavirus.

Şi la Iaşi, morgile spitalelor sunt pline. Sacii negri sunt ţinuţi pe tărgi sau orinde se găseşte un loc liber. Iar la capelele din cimitire sunt și câte 10 sicrie în fiecare zi, așteptând slujba de înmormântare.

931 de decese au fost înregistrate în municipiul Iași în luna octombrie, dublu față de aceeași lună din anii de dinainte de pandemie. Iar mai bine de jumătate sunt morții infectați cu Covid.

O astfel de situaţie tragică nu s-a mai înregistrat din 1917, în perioada Primului Război Mondial, spun reprezentanţii Serviciului de Evidenţă a Populaţiei.

Numai în ultimele 24 de ore, 451 de pacienți cu coronavirus au decedat în spitalele din țară. Dintre aceștia, 411 erau nevaccinați.

Peste 3 mii de bolnavi cu covid și-au pierdut viața în ultima săptămână.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite