Deces pronunțat la scurt timp după o operație de hernie de disc care a decurs fără complicații. Familia a depus plângere pentru ucidere din culpă

3 octombrie 2018, 19:28

Femeia de 61 de ani a fost internată la jumătatea lunii septembrie, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Pentru că medicul său trebuia să plece din ţară, iar hernia de disc nu era o urgenţă, operaţia a fost amânată pentru sfârşitul lunii.

În ziua intervenţiei, rudelor li s-a spus că totul durează o oră şi că o pot vedea pe pacientă când se trezeşte din anestezie.

Nu au mai apucat, pentru că femeia a făcut o hemoragie internă, apoi un stop cardio-respirator şi a murit.

În Spitalul de Neurochirugie a început deja o anchetă internă. Medicul care a operat-o pe femeie este şi director medical al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

„Încă nu avem toate datele, de asta s-a constituit ancheta internă. Operația a fost sub microscop, există există un film operator, toate datele sunt, le vom analiza, repet, dacă este o complicație este o complicație foarte rară în această patologie (…) Operația a decurs fără complicații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iași, dr. Marius Dabija.

Familia femeii a depus plângere şi la Colegiul Medicilor, şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, pentru ucidere din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite