Debitul Dunării la intrarea în ţară, la jumătate faţă de media multianuală a lunii august. În zona Călăraşi-Ostrov sunt puncte unde adâncimea fluviului este de doar 1,4 metri. Peste toate, feribotul MApN s-a stricat din nou

Şoferii care trec Dunărea cu bacul la Galaţi aşteaptă ore întregi ca să ajungă pe malul celălalt. Dunărea a secat atât de mult, încăt navigaţia se desfăşoară cu mare dificultate. Şi la trecerea cu bacul dintre Călărași și Ostrov sunt probleme - sunt puncte în care fluviul are o adâncime de numai 1,4 metri. Navigaţia este posibilă numai prin dragarea continuă a braţului Ostrov. Veştile nu sunt deloc îmbucurătoare: nivelul Dunării va continua să scadă.

08 August 2022, 18:42 Știrile TVR |

La Galați, șoferii așteaptă ore în șir să traverseze Dunărea pe malul tulcean, după ce apele fluviului au scăzut dramatic.

Zeci de mașini așteaptă în coloană.

O problemă în plus este și faptul că feribotul Ministerului Apărării Naționale, care efectua curse în zonă, s-a stricat din nou.

La trecerea cu bacul între Ostrov și Călărași, oamenii spun că nu au mai văzut în viața lor un nivel al Dunării atât de scăzut și plaje atât de mari.

Dragarea continuă a brațului Ostrov a menținut circulația bacurilor. Vasele înaintează cu prudență pe canalul vechi. Măresc viteza abia când ajung pe șenalul navigabil principal, dinspre Călărași.

Pentru navigatori, dar şi pentru cei care depind de aceştia, prognozele nu sunt deloc bune.

Ana-Maria Agiu, specialist relaţii publice Administraţia Naţională Apele Române: "Debitul Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, a fost la jumătate faţă de media multianuală a lunii august. (...) Observăm că nivelele Dunării se află sub cotele de siaj, adică circulaţia navelor se desfăşoară cu dificultate. Prognoza indică faptul că debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în scădere uşoară şi va ajunge până în data de 14 august la un debit de 1.900 de metri cubi pe secundă."

În zona Călăraşi-Ostrov sunt puncte unde adâncimea Dunării este de doar 1,4 metri.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI