De Ziua Tuturor Sfinților, Papa Francisc i-a îndemnat pe creștini să nu caute bogăție și faimă

La rugăciunea Angelus de 1 noiembrie, în prezenţa a sute de credincioşi reuniţi în Piaţa San Pietro, Papa Francisc a făcut apel la calea umilinţei, a compasiunii, a blândeţii, a dreptăţii şi a păcii.

01 Noiembrie 2021, 17:09 (actualizat 01 Noiembrie 2021, 17:17) Știrile TVR |
Papa Francisc / FOTO: Shutterstock

Papa Francisc i-a îndemnat pe creştini să încerce să fie "săraci pe dinăuntru" şi să se preocupe de aproapele lor, în loc să caute neîncetat bogăţia, afirmarea şi succesul. "A fi sfinţi înseamnă a merge pe această cale", a explicat Papa.

"Lumea spune, într-adevăr, că pentru a avea fericirea trebuie să fii bogat, să ai putere, să fii mereu tânăr şi puternic, să te bucuri de faimă şi de succes", a spus Suveranul Pontif, subliniind că dimensiunea profetică a sfinţeniei este de a merge pe calea lui Dumnezeu.

"Aceasta înseamnă o altă formă de sărăcie, a fi săraci pe plan interior, a se goli de sine pentru a face spaţiu lui Dumnezeu. Cine se crede bogat, câştigător şi sigur, se pune pe sine la baza a toate şi se închide înaintea Domnului şi a fraţilor săi, nu va găsi fericirea. Cel care ştie că este sărac şi că nu îşi este sieşi îndeajuns rămâne deschis la Dumnezeu şi la aproapele său şi găseşte bucuria", a spus Sfântul părinte.

Papa i-a îndemnat pe creştini să fie blânzi în loc să caute să se impună, să practice milostivirea, în loc de a se gândi numai ei, să fie drepţi şi să slujească pacea în loc de a alimenta, chiar prin acceptare, nedreptăţi şi inegalităţi.

Sursa: Agerpres

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI