De Ziua Copilului, un loc emblematic este redat celor mici. Ministerul Educației deschide Baza Cireșarii din Capitală pentru comunitatea locală

Lucrări de reamenajare la Baza Cireșarii
Lucrări de reamenajare la Baza Cireșarii
31 mai 2022, 21:11

Cei mici sunt invitați pe 1 Iunie să participe de la 10.00 la 14.00 la „Jocurile copilăriei”. Momentul marchează redeschiderea bazei pentru comunitatea locală, după o perioadă în care locul a fost lăsat în paragină.

După încheierea unui parteneriat între Ministerul Educației și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, aici s-au realizat pro bono lucrări de întreținere și de modernizare care au schimbat radical starea Bazei Cireșarii.

Terenul de fotbal a fost amenajat cu gazon natural, a fost refăcut sistemul de drenaj și irigații, au fost făcute foraje pentru alimentarea cu apă a sistemului de irigații.

Acum situația s-a schimbat radical și copiii pot beneficia de activități sportive și recreative pe un teren de sport cu gazon natural, un teren de minifotbal cu gazon sintetic (recent reabilitat), terenuri de tenis și baschet (în curs de reamenajare și dotare corespunzătoare), precum și de spații verzi și alei mai bine întreținute, fiind evacuate toate deșeurile generate de amenajările efectuate„, a transmis Ministerul Educației.

Identitatea dobândită de Clubul Cireșarii va trebui păstrată și vor trebui susținute și dezvoltate activitățile în interesul copiilor, deschizând, în același timp, Baza Cireșarii pentru acțiuni recreative și sportive în interesul comunității locale„, atrage atenția instituția.

Printr-un ordin semnat astăzi de ministrul Educației, s-a predat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, un amplasament în suprafață de 1.508 mp pentru realizarea unei baze sportive – TIP 2.

Noua bază va rămâne cu aceeași destinație și va fi întreținută pe o perioadă de minimum 15 ani de Clubul Cireșarii.

Copiii vor putea participa gratuit la activitățile organizate aici, iar accesul este nediscriminatoriu la cursurile organizate în cadrul cercurilor de specialitate.

În Clubul Cireșarii sunt înscriși aproape 2000 de elevi în cadrul a 147 de grupe care compun cele 19 cercuri de specialitate: Cultură Civică, Cultură și Civilizație Franceză, Cultură și Civilizație Engleză, Cultură și Civilizație Germană, Cultură și Civilizație Italiană, Pictură, Teatru, Pian – două cercuri de specialitate, Muzică Vocal Instrumentală – Grădiniță Muzicală – Pian, Redacția Presă – Radio/TV, Gimnastică ritmică, Gimnastică aerobică, Fotbal, Baschet, Tenis de Câmp, Natație, Dans sportiv, Informatică, organizate în două comisii metodice (Cultural-Artistic și Sport-Tehnic), în care activează 17 cadre didactice care vor susține dezvoltarea activităților extracurriculare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă