De Sfântul Valentin, artistul Banksy a dezvăluit un mural pe tema violenţelor conjugale

14 februarie 2023, 17:22

Desenul reprezintă o gospodină cu un aspect specific anilor 50-60, care are un ochi vânăt şi un dinte spart şi stă lângă un congelator vechi – obiect real, nu desenat -, din care se văd ieşind picioarele unui bărbat.

Muralul, intitulat ”Valentine’s day mascara”, a fost revendicat de artist pe contul său de Instagram pe 14 februarie, dată la care numeroase ţări celebrează Ziua îndrăgostiţilor.

Mai mulţi internauţi au identificat locul unde a fost realizat desenul – micul oraş de coastă Margate, în comitatul Kent, a constatat un jurnalist AFP.

(w500) Banksy a d

În urmă cu trei ani, misteriosul artist originar din Bristol care semnează sub pseudonim, a mai realizat un desen prilejuit de Ziua Sfântului Valentin: o fetiţă care trage cu o catapultă în direcţia unui buchet de flori roşii.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Banksy, ale cărui creaţii se vând deseori la licitaţii pentru sume record, şi-a declarat sprijinul pentru Ucraina. În ianuarie, a scos la vânzare 50 de serigrafii, sumele obţinute fiind destinate civililor ucraineni.

Artistul a publicat la jumătatea lui noiembrie pe contul său de Instagram un videoclip cu operele sale stencil realizate pe teritoriul Ucrainei, printre care şi cel care reprezintă un individ cu mască de gaze realizat în oraşul Hostomel, confirmând astfel paternitatea desenului.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite