De Sfântul Valentin: Flori care rezistă un an, în Ecuador, cuiburi în formă de inimă pentru pinguinii africani cu probleme de natalitate

14 februarie 2018, 15:10

Într-un  depozit din Ecuador, o mică armată de lucrători transformă florile. Printr-un procedeu special, sunt colorate în cele mai fantastice nuanţe – şi printr-un cocteil de chimicale şi tehnologie, sunt făcute să reziste până la un an, fără să se usuce. Dar întâi, paradoxal, din bietele flori este extrasă tocmai ceea ce le face atât de frumoase: culoarea.

Ecuadorul exportă flori în valoare de 800 de milioane de dolari anual. În 2017, a livrat numai înainte de Valentine’s Day peste 14 mii de tone de flori, iar cifra a fost deja depăşită anul acesta. Principala piaţă – Statele Unite.

Ziua Sfântului Valentin este folosită și de oamenii de ştiinţă din California, ca să atragă atenţia asupa cauzei pinguinilor africani, care din motive necunoscute au probleme de natalitate. Şi pentru că tot e 14 februarie, specialiştii le-au făcut cuiburi speciale în formă de inimă.

Vicki  Mccloskey,  Academia de Ştiinţe din California: „A devenit o tradiţie să împărţim inimi păsărilor. Le făceam din hârtie industrială dar nu era bine. Am găsit un material excelent pentru cuiburi – şi roşu pe deasupra! Le decupăm în formă de inimă şi păsările chiar le folosesc în cuiburi!”

Ideea e că aceste materiale îi pot atrage pe parteneri. Și, poate paradoxal, specialiştii au descoperit că materialul perfect pentru tapetarea cuibului pinguinilor este o banală microfibră, folosită în spălătoriile de maşini.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite