De Sfântul Valentin: Flori care rezistă un an, în Ecuador, cuiburi în formă de inimă pentru pinguinii africani cu probleme de natalitate

În Occident, sărbătoarea Zilei Îndrăgostiţilor nu ar reprezenta nimic fără flori. Antreprenori cu idei au transformat însă simbolul cel mai simplu şi mai frumos al iubirii - şi dezvoltă oferta naturii. Putem cumpăra flori de orice culoare, ce vor ţine până la un an de zile.

14 Februarie 2018, 15:10 (actualizat 14 Februarie 2018, 17:37) |
Curiozități de Ziua Îndrăgostiților
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Într-un  depozit din Ecuador, o mică armată de lucrători transformă florile. Printr-un procedeu special, sunt colorate în cele mai fantastice nuanţe - şi printr-un cocteil de chimicale şi tehnologie, sunt făcute să reziste până la un an, fără să se usuce. Dar întâi, paradoxal, din bietele flori este extrasă tocmai ceea ce le face atât de frumoase: culoarea.

Ecuadorul exportă flori în valoare de 800 de milioane de dolari anual. În 2017, a livrat numai înainte de Valentine's Day peste 14 mii de tone de flori, iar cifra a fost deja depăşită anul acesta. Principala piaţă - Statele Unite.

Ziua Sfântului Valentin este folosită și de oamenii de ştiinţă din California, ca să atragă atenţia asupa cauzei pinguinilor africani, care din motive necunoscute au probleme de natalitate. Şi pentru că tot e 14 februarie, specialiştii le-au făcut cuiburi speciale în formă de inimă.

Vicki  Mccloskey,  Academia de Ştiinţe din California: "A devenit o tradiţie să împărţim inimi păsărilor. Le făceam din hârtie industrială dar nu era bine. Am găsit un material excelent pentru cuiburi - şi roşu pe deasupra! Le decupăm în formă de inimă şi păsările chiar le folosesc în cuiburi!"

Ideea e că aceste materiale îi pot atrage pe parteneri. Și, poate paradoxal, specialiştii au descoperit că materialul perfect pentru tapetarea cuibului pinguinilor este o banală microfibră, folosită în spălătoriile de maşini.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI