De Revelion sunt interzise petrecerile şi mesele festive. Peste 24 de mii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, mobilizați în minivacanță

Aproximativ 24.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona în fiecare zi, în perioada minivacanţei de Revelion, pentru a proteja sănătatea şi siguranţa românilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

31 Decembrie 2020, 13:16 (actualizat 31 Decembrie 2020, 16:23) Știrile TVR |
Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI / FOTO: Autor: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Având în vedere contextul epidemiologic actual şi măsurile de protecţie sanitară, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus suplimentarea efectivelor care vor acţiona în minivacanţa de Revelion pentru a proteja sănătatea şi siguranţa românilor. Începând de astăzi şi până duminică, în fiecare zi vor acţiona în medie la nivel naţional aproximativ 24.500 de angajaţi MAI, cu 14% mai mulţi faţă de anul trecut. Acestora li se adaugă şi 2.300 de poliţişti locali. Efectivele de ordine publică vor avea o prezenţă vizibilă şi activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite şi pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale şi activităţile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-Cov-2", a declarat Monica Dajbog la sediul MAI, citată de Agerpres.

Numărul forţelor MAI mobilizate pentru ultima noapte din an va fi în medie cu 12% mai mare faţă de celelalte zile de minivacanţă.

"Angajaţii MAI vor acorda o atenţie deosebită acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecţie sanitară în noaptea de Revelion, când în mod tradiţional se organizează petreceri cu un număr mare de persoane în case private, în localuri sau chiar în spaţii publice", a subliniat purtătorul de cuvânt al MAI.

Dajbog a amintit că sunt în vigoare mai multe prevederi care se aplică pe durata stării de alertă, în funcţie de rata de infectare din fiecare zonă.

"Sunt interzise petrecerile şi evenimentele private, precum mese festive, în spaţii închise sau deschise. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci. În toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 23,00 - 5,00, cu excepţia deplasărilor în interes profesional, pentru asistenţă medicală, precum şi pentru alte motive justificate prevăzute de lege. Pentru verificarea ordinului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere", a reamintit Monica Dajbog.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 29°C 25°C
CONSTANTA 31°C 30°C
CRAIOVA 34°C 31°C
BRASOV 28°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI