De Revelion, stațiunile montane duc dorul turiștilor

30 decembrie 2020, 20:16

Spre deosebire de anii trecuți când listele de rezervări erau deja închise, acum stațiunea nemțeană Durău nu se poate lăuda cu prea mulți turiști.

Străzile sunt aproape pustii, iar multe dintre unitățile de cazare și-au închis porțile. Din cauza pandemiei, dar și a lipsei ninsorilor. Doar pe pârtia de săniuțe mai e activitate, datorită tunurilor de zăpadă.

În stațiune, gradul de ocupare e în jur de 30 la sută și doar câteva unități hoteliere au primit oaspeți de Revelion. Cu toate acestea, prețurile nu sunt chiar de neglijat. O camera dublă într-un complex de 4 stele poate costa 280 de lei pe noapte, iar un apartament aproape 500 de lei.

Nici stațiunea Băile Tușnad, altădată un magnet pentru turiști, nu se poate lăuda cu mulți oaspeți în perioada Anului Nou. Gradul de ocupare este în jur de 40 la sută, mai ales că și zăpada lipsește.

În Poiana Brașov, de Revelion vor exista multe restricții. Vor fi mese festive, dar nu și spectacolele obișnuite în anii trecuți.

Nici vremea nu ține cu turiștii. Doar la peste 1400 de metri e zăpadă artificială și naturală însă deocamdată nu se poate schia.

În Predeal, încă mai există zăpadă la baza pârtiei Clăbucet.

Ceva mai norocoși ar putea fi hotelierii de pe Valea Prahovei, destinație tradițională de Revelion pentru mulți români. Chiar dacă nici aici gradul de ocupare al hotelurilor nu va fi de sută la sută totuși pe șosele aglomerația se face simțită în special la intrarea în stațiunile Bușteni și Azuga, unde s-a circulat azi bară la bară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite