De Revelion, să avem struguri pe masă și usturoi în buzunar. Superstiții în noaptea dintre ani

31 decembrie 2017, 19:41

În ultima zi din 2017, vedeta cumpărăturilor a fost vâscul. Românii își pun mari speranțe în planta magică de Revelion.

Tradiția spune că, în noaptea dintre ani, este bine să avem în casă cel puțin o ramură de vâsc. Planta este considerată simbolul fertilității și aducătoare de noroc.

Și tot vâscul face minuni pentru cei care vor să aibă o viață perfectă în cuplu. Mai inventivi, unii români își vor săruta iubitele sau soțiile lângă un buchet de trandafiri.

Dacă vreți să țineți răul la distanță, ascundeți în buzunar măcar un grăunte de usturoi. Anul nou nu trebuie să vă găsească fără bani în portofel ori cu datoriile neplătite.

Tradiția spune că e bine să fie mult zgomot în noaptea de Revelion pentru a alunga ghinionul și a face loc belșugului. Iar dacă vreți să fiți veseli în Noul An, încercați să nu vărsați nici măcar o lacrimă. Purtați haine noi, în culori vesele.

De Revelion, nu vă sfiiți să puneți pe masă cât mai multe pahare și farfurii, bineînțeles pline. Nu mâncați carne de pasăre, altfel, veți scormoni după noroc tot anul.

Și tot de pe masa de Revelion să nu lipsească strugurii.

Fiți cu băgare de seama și la cei care va trec primii pragul în noul an. Se spune că, dacă pe ușa intră o femeie, atunci anul următor va fi unul mai puțin bun. În plus, persoanele brunete aduc noroc și fericire, în timp ce cele blonde ori roșcate vin cu ghinion.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Unde pot petrece Revelionul bucureștenii. Petreceri concerte și artificii