De prin lume savurate. Mâncarea “de stradă” costă între 20 şi 40 de lei porţia

22 aprilie 2019, 10:48

6.000 de kilometri în linie dreaptă ne despart de India şi tot atâtea feluri de mâncare, spune Radu Constantinescu, bucătar: “Este o mâncare care îţi permite să te joci. Eu o numesc o bucătărie infinită. Au foarte multe condimente şi poţi să faci absolut orice”.

Avantajul rulotei este mobilitatea. Poate oferi mâncare în alt oraş în fiecare săptămână. De fiecare dată, proaspătă.

Mâncarea luată direct din rulotă poate fi gătită în specificul oricărei ţări de pe glob. Iar gurmanzii ştiu asta, aşa că încearcă tot.

Frumuseţea româncelor l-a atras în ţara noastră pe Ricardo. A venit din Veneţia să le ofere românilor paste după reţeta de la el de acasă.

“Toate produsele sunt aduse din Italia ca să dăm chiar reţeta originală”, spune Ricardo Bertoto, bucătar.

Tot după reţeta originală găteşte şi Victor. Însă din altă parte a globului: “Am stat ceva ani în Gran Canaria, unde este o comunitate puternică de cubanezi şi m-am maturizat cu ei, am crescut cu ei. Mâncarea cubaneză este proaspătă, fresh, gustoasă. Usturoi, cumin, oregano… Folosesc foarte mult porc”.

Carnea este gătită într-un cuptor special, chiar lângă rulotă.

La fel de căutate sunt şi deserturile.

„Avem churros, desert tradiţional spaniol, iar noi ne-am gândit la o reţetă doar a noastră. Am combinat churros, un produs cald, cu îngheţată de vanilie, astfel încât combinăm două gusturi”, explică Simona Muscă, antreprenor.

Preţurile unei porţii de mâncare luate direct din rulotă variază, între 20 şi 40 de lei, în funcţie de ingrediente şi complexitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă