De miercuri, masca de protecție, obligatorie în spaţiile publice din judeţul Vâlcea. Școlile din 9 localități intră pe scenariul roșu

13 octombrie 2020, 07:10

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a adoptat o hotărâre prin care purtarea măştii devine obligatorie pe stradă şi în toate spaţiile publice de pe raza înregului judeţ. De asemenea, sunt interzise petrecerile private cu mai mult de 25 de invitaţi, organizarea de nunţi, botezuri şi parastase în localuri publice, atât în spaţii deschise, cât şi în spaţii închise.

Începând de astăzi, restaurantele, barurile, cafenelele şi magazinele din 31 de localităţi din Vâlcea vor avea program doar în intervalul orar 7-22.

Totodată activitatea creşelor din Râmnicu Vâlcea va fi suspendată pentru 14 zile. Măsurile au fost dispuse după ce Vâlcea a ajuns să se claseze pe locul 2 în topul judeţelor cu cea mai mare rată de îmbolnăvire, cu 2,32 de cazuri la o mie de locuitori şi 3134 de cazuri de SARS-CoV-2 raportate de la începutul pandemiei şi până în prezent.

La nivelul judeţului există localităţi care depăşesc cu mult chiar şi această medie.

În Râmnicu Vâlcea, rata de infectare este de 4,45 de cazuri la o mie de locuitori, iar în comuna Milcoiu incidenţa este de 9,66 cazuri la mia de locutori.

În 31 de localităţi din Vâlcea şcolile vor funcţiona până la data de 28 octombrie după scenariul roşu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite