De luni, toate școlile din România trec în online. Cursuri mai scurte, fără teze

Elevii vor învăța din fața calculatoarelor, iar profesorii vor avea mai puțin timp pentru predare, pentru că orele sunt mai scurte. Aproape jumătate dintre părinți și-au exprimat deja nemulțumirea într-un sondaj de opinie, dar sănătatea primează în fața educației. În acest an școlar nu se mai susțin nici tezele.

08 Noiembrie 2020, 22:23 (actualizat 08 Noiembrie 2020, 22:30) Știrile TVR |
Toate școlile trec în online
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Imediat ce autoritățile au decis trecerea tuturor școlillor în online, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a făcut un sondaj de opinie. În 72 de ore au răspuns peste 95.000 de părinți.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi: "47% dintre ei au spus că școala românească nu este pregătită pentru scenariul 3 și că își doresc să vorbim doar despre scenariul verde și scenariul galben. (...) Societatea este împărțită la nivelul părinților".

Dar sănătatea elevilor primează. În plus, copiii pot fi vectori de transmitere a virusului în rândul părinților și bunicilor, care sunt în categoria de risc.

Totuși, statistica INSP arată că, până acum, sub 1% dintre elevi s-au infectat.

Mai grav este că nu toți elevii au acces la învățământul online. Din cele 250.000 de tablete promise de autorități, puțin peste 60.000 au ajuns la elevi.

În unele zone tableta este inutilă, pentru că nu există internet sau electricitate.

Anul școlar aduce încă o premieră: elevii nu vor mai avea teze. Nota nu va avea aceeași pondere ca teza, iar experții în educație vorbesc despre standard coborât.

Școlile vor fi online până pe 8 decembrie, inclusiv. Apoi se va face o nouă evaluare a situației epidemiologice.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI