De luni, elevii de gimnaziu și liceu se vor întoarce în bănci, după vacanța de iarnă. Toți vor face teste Covid

Şcolile rămân deschise în următoarea perioadă, iar toți elevii vor fi testați, spun oficialii din guvern care dau ca exemplu țări cu situații dramatice și care nu închid școlile. La noi mai sunt încă probleme. Pentru săptămâna viitoare, când elevii de gimnaziu și de liceu se întorc în bănci, sunt distribuite doar o parte din teste.

30 Decembrie 2021, 19:38 (actualizat 30 Decembrie 2021, 20:26) Știrile TVR |

De luni, elevii de gimnaziu și liceu se vor întoarce în bănci. Pentru ei, vacanța de iarnă se termină cu o săptămână mai devreme. Până pe 14 ianuarie vor recupera ce au pierdut în primul semestru.

Toți elevii urmează să fie testați.

Ion Sorin, secretar de stat în ministerul Educației: În acest moment avem distribuite în şcoli teste pentru toţi elevii care reiau cursurile luni, 3 ianuarie. Pentru următoarea testare din cursul primei săptămâni a anului viitor încă nu avem stocurile primite. Sperăm ca, pe parcursul săptămânii, DSU să livreze în continuare cantităţile necesare.

Însă pe grupurile de părinți, tot mai mulți spun că nu vor să-şi trimită copiii la școală chiar de luni.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi: Din informațiile pe care le am, sunt mulți copii care nu vor veni. Vor fi în concedii cu părinții, se vor descurca tradițional românește și vor obține acele scutiri. Poți motiva până la 20 de absențe pe semestru. Luaţi în calcul că 20 de absente înseamnă 4-5 zile.

Specialiștii în sănătate le transmit părinților să folosească testele de salivă primite gratuit și să profite de fiecare zi de cursuri față-n față, pentru că nu se știe ce urmează în valul 5 al pandemiei.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Eu sunt un susţinător al menținerii şcolilor deschise. Vedeți că sunt și țări care au incidența înaltă a infecției şi mențin școlile deschise. Totdeauna trebuie să pui în balanţă impactul asupra educației dar și asupra sănătății copiilor. O să discutăm cu toți colegii din Sănătate, din Educație, încât să putem lua decizii echilibrate.

Preșcolarii și elevii din clasele primare se vor întoarce la școală pe 10 ianuarie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI