VIDEO TELEJURNAL

De la jurnalism tv, la literatură. Cristian Coman a debutat cu romanul "Zeus nu moare niciodată"

Când un jurnalist de televiziune se apucă de scris o carte, rezultă un ''roman rapid'', fast novel - cum ar spune englezii. Cristian Coman şi-a publicat prima carte, "Zeus nu moare niciodată", gândindu-se la publicul contemporan. În era vitezei şi a tehnologiei, povestea e rapidă, ritmată şi are accente autobiografice. Eroul e un jurnalist de investigaţie.

25 Martie 2017, 15:31 (actualizat 25 Martie 2017, 15:37) |
De la jurnalism tv, la literatură
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Eroul romanului, Ştefan, e un tânăr care vrea să se anjajeze într-o televiziune. La întrebarea ce-l recomandă, spune că ştie să vorbească şi să scrie corect.

Vedem în carte secvenţe din viaţa de redacţie şi dilemele condiţiei de jurnalist. Cristian Coman explică de ce a ales formula "romanului rapid".

Accentele de satiră şi ironie nu lipsesc. Iar finalul e exploziv. Eroul cărţii e salvat de la moarte în ultima clipă, victimă a unui ciudat trafic de organe. Aflăm că, în secret, o echipă de medici a descoperit cum poate fi întârziată îmbătrânirea, prin transferul de substanţă cenuşie dintr-un creier tânăr la un pacient în vârstă. Iar în poveste, cel care are nevoie de acest transfer e chiar preşedintele ţării.

Aflat la debutul literar, Cristian Coman e om de televiziune cu 20 de ani de experienţă. Spune că s-a apucat de scris între două joburi şi că nu se va opri.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI