De la afacere de familie, la atracție turistică în Republica Moldova: Câmpul cu mii de lalele și narcise din Bardar

24 aprilie 2023, 22:02

MĂDĂLINA GUŞTIUC, jurnalist TVR Moldova: Un adevărat paradis al florilor a apărut după ce mii de lalele au înflorit pe acest lan din satul Bardar. Pot fi admirate peste 50 de soiuri, într-o varietate impresionantă de forme şi culori.

Este un loc foarte frumos, pitoresc, este un paradis de flori. Culorile se combină aici şi parcă se fac un curcubeu de pe cer.

Mie acest lan de lalele îmi pare atât de frumos, îmi vine să le strâng în braţe. Tot acasă am flori doar că nu sunt la fel pentru că sunt foarte frumoase. Îmi vine să le iau pe toate şi să le ţin la mine toată viaţa.

Dincolo de afacerea de familie, câmpul de lalele din Bardar a devenit deja o atracție turistică. În acest an, din cauza ploilor abundente, plantele au avut de suferit.

Sunt din Oneşti, eram în Chişinău în trecere şi am auzit de lanul acesta şi am zis să mergem să-l vedem. A fost o idee bună, îmi place cum arată, e superb.

GHEORGHE LUCHIŢA, proprietar: Timpul nu este chiar favorabil pentru dezvoltarea lalelelor din cauza umezelii mari, iată multe boli apar. În schimb, umezeala ajută narcisa. Soiuri de lalele există câteva mii, noi creştem doar soiuri care cresc bine în condiţiile climei Republicii Moldova, mai mult soiuri timpurii şi soiuri mijlocii. Unele soiuri şi mai târziu pot fi văzute, însă în cantităţi foarte mici.

Lanul cu lalele de la Bardar poate fi vizitat până pe 30 aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite