De la 900 de cazuri de infectare zilnic la 10. După testare masivă și anchete epidemiologice făcute inclusiv cu ajutorul aplicațiilor mobile, Coreea de Sud trece la o nouă etapă de relaxare

Seul
Seul
4 mai 2020, 10:08

Peste două zile, guvernul va permite reluarea treptată a activităților în sectoare care au rămas închise până acum. Vor permite desfășurarea de evenimente cu public, cu condiția să fie urmate reguli de dezinfectare, a precizat prim-ministrul duminică, la o ședință de guvern.

Vor intra sub incidența regulilor de relaxare parcurile, librăriile și chiar și școlile, în condițiile în care Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor le-au recomandat cetățenilor să continue să aplice măsurile sanitare preventive în fiecare zi. Spălarea frecventă a mâinilor este obligatorie.

Potrivit noilor reguli trasate de guvern, cei care nu se simt bine trebuie să stea acasă timp de 3-4 zile, iar în spațiile publice trebuie menținută o distanță de două brațe față de ceilalți.

Autoritățile de la Seul au extins politicile restrictive de distanțare socială până pe 5 mai, deși au reușit să reducă numărul zilnic de infecții de la peste 900, cât se consemnau la finalul lunii februarie, la în jur de 10 săptămâna trecută.

În Coreea de Sud s-au înregistrat până în acest moment 10.801 cazuri de infectare cu coronavirus. 252 de persoane au murit. Peste 9.200 de pacienți s-au vindecat.

Coreea de Sud are o populație de peste 51 de milioane de locuitori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite