De la 1 mai, Austria nu mai prelungește izolarea. Franța relaxează măsurile de pe 11 mai. La polul opus, Rusia prelungește măsurile de distanțare socială

28 aprilie 2020, 18:54

Cifrele în scădere au determinat Austria să nu mai prelungească restricțiile privind deplasările, impuse de la jumătatea lunii martie. Acestea vor fi însă înlocuite cu obligația de a păstra în spațiul public o distanță de cel puțin un metru față de celelalte persoane. Face excepție transprotul în comun unde purtarea măștii este obligatorie.

În aceeași perioadă se vor deschide și restaurantele cu limitarea contactului fizic între clienți și a păstrării distanței de siguranță între persoane.

Iar la sfârșitul lunii se vor redeschide hotelurile și bazinele de înot. 6% din bugetul Austriei este asigurat de turismul grav afectat de pandemie.

Și Franța a anunțat măsurile de relaxare, detaliate de premierul Édouard Philippe. Șeful Guvernului de la Paris a militat pentru protejarea și testarea populației dar și pe izolarea persoanelor contaminate pentru a limita răspândirea virusului.

Comisia Europeană a prezentat un plan de ridicare treptată a măsurilor de izolare întocmit pe baza criteriilor epidemiologice, nivelul de pregătire și echipare a sistemelor de sănătate și capacitatea de testare și monitorizare pentru a detecta și izola rapid persoanele infectate.

La polul opus , Rusia prelungește măsurile de distanțare socială. Toate restricțiile impuse de primăria Moscovei vor rămâne în vigoare cel puțin până pe data de 13 mai.

Cu aproape 6.500 de cazuri noi și un total de peste 90 de mii de persoane infectate, Rusia se afla pe locul 8 în clasamentul țărilor grav afectate de pandemia de Covid-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite