De la 1 iulie, cresc prețurile pe litoral cam cu 40% față de luna iunie. 500 de lei pe noapte o cameră și 30 de lei șezlongul, la Mamaia

Prețuri mai mari pe litoral
Prețuri mai mari pe litoral
30 iunie 2021, 18:13

Cine nu și-a cumpărat din timp pachete de vacanță pe litoral, de la 1 iulie va plăti mai mult. În funcție de numărul de stele al hotelului pentru care va opta, va achita prețuri cu cel puțin 20 la sută mai mari față de iunie.

Elena Drăghici, șef recepție hotel de 4 stele din Mamaia: “Momentan avem cazare cu 400 de lei pe noapte, cazare cu mic dejun. De mâine vor crește cu 100 de lei. Vor fi 500 de lei pe noapte, iar de pe 16 iulie, în jur de 600 de lei pe noapte”.

Și produsele de la baruri și șezlongurile vor fi mai scumpe.

Nicolae Adam, administrator plajă: „E 25 de lei șezlongul și se va face 30. Iar la bar, de la 6 lei un suc, se va face 7 lei.

Sunt și vești bune.

Chiar dacă prețurile vor crește cu până la 20 de procente, scumpirile nu se vor aplica în toate unitățile de cazare și nici pe toate sectoarele de plajă.

Unii agenți economici vor păstra tarifele de acum, până la mijlocul lunii iulie, pentru a atrage cât mai mulți turiști.

Răzvan Chițan, administrator plajă: „Sâmbătă, miercuri, nu contează. Va fi 25 de lei până pe 15 iulie”.

Și în Mamaia Nord și Năvodari, în cazările luxoase, prețurile vor rămâne la fel ca în iunie pentru următoarea perioadă.

Georgiana Luchenciuc, asistent recepție hotel de 5 stele: „Majorările vor fi undeva între 110 și 150 de euro pe noapte. Dacă vorbim de o cameră standard la 5 stele, acum e 200 de euro, cazare cu mic dejun. În luna iulie, din data de 12, va fi undeva la 310 euro, pentru doi adulți cu mic dejun”.

Cristian Bărhălescu, manager agenție de turism: „Tarifele diferă de la un hotel la altul și asta datorită serviciilor din hotel sau de apropierea hotelului. Distanța față de plajă sau condițiile de parcare ori experiențele pe care le pot trăi în acea destinație”.

Prețurile pot crește în funcție de regimul de masă pe care îl alege fiecare client. Modificarea tarifelor nu îi surprinde pe turiști, însă vor condiții pe măsura costurilor.

Stațiunile cu cele mai mici prețuri rămân cele din sudul litoralului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite