Pe o piaţă în care e tot mai greu să găseşti angajaţi şi să-i păstrezi, firmele explorează variante inedite pentru fidelizare. De exemplu, o companie din domeniul energiei a apelat la designeri reputaţi pentru a le oferi salariaţilor ţinute de serviciu comode şi plăcute privirii. Iar unele firme oferă pachete de cărţi şi chiar un buget din care fiecare îşi ia ce-i trebuie.
Mătase 100%, iar materialul sacoului 100% lână - aşa arată uniformele nou-nouţe, făcute în România, pe care o companie transnaţională din domeniul energiei le oferă angajaţilor din centrele de relaţii cu clienţii. Fiecare va primi câte zece piese vestimentare pentru serviciu.
Chiar dacă stau la birou toată ziua, pot să se simtă confortabil.
Designerii care semnează colecţia de uniforme au folosit şi motive tradiţionale olteneşti, stilizate. Şi angajaţii au fost implicaţi în procesul de creaţie.
Și compania naţională TAROM a apelat la designeri. Uniformele pentru piloţi şi stewardese poartă semnătura lui Cătălin Botezatu.
Concurenţa pentru angajaţi buni e acerbă, aşa că firmele se întrec şi în creativitate pentru a atrage cele mai preţioase resurse: oamenii.
Abonamentele medicale sau la săli de sport, pensiile private, cursurile de formare sau tichetele de vacanţă sunt doar câteva dintre beneficiile extra-salariale oferite. Mai nou, tot mai mulţi angajatori, mai ales în Bucureşti, le oferă salariaţilor şi pachete de cărţi. Au apărut şi stimulentele flexibile.
Foarte multe companii au ales să dea libertate salariatului într-un buget să-şi aleagă ce beneficii i-ar trebui lui pentru familia lui.
Beneficiile pot face diferenţa, în condiţiile în care şi salariul oferit răsplăteşte corect munca.