De ce nu a fost arestat medicul Mihai Lucan. Judecătorul a apreciat că unele acuzații ale procurorilor sunt neconcludente

8 ianuarie 2018, 18:49

Judecatorul arată în motivare că acuzația privind folosirea resurselor laboratorului din Institutul de Transplant Renal în beneficiul clinicii private se verifică întru totul. În schimb, nu a fost convins de procurori în ceea ce privește mutarea ilegală a aparatului de crioterapie la clinica privată. Argumentele lui Mihai Lucan i s-au părut mai convingătoare.

Aparatul este proprietatea privată a sa, fiind dobândit prin donaţie, în anul 2006, şi l-a pus la dispoziţie în scopuri de cercetare, lucrări ştiinţifice şi efectuare de proceduri medicale pentru bolnavii care nu aveau posibilităţi materiale.” (Sursa: Motivarea TMB)

Judecătorul a mai arătat că procurorul nu a fost convingător atunci când a argumentat prejudicierea Institutului prin internarea pre și post operatorie a bolnavilor tratați la clinica particulară.

Între timp, acuzațiile la adresa medicului Lucan nu se opresc. Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a dat declarații în fața procurorilor:  „Să vedeți raportul Corpului de Control din 2011 și veți vedea acolo că nu a existat nicio evidență a locării organelor și asta scrie negru pe alb. Unde s-au dus organele, de la cine au venit.”

Aflat la Cluj, deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat că s-a întâlnit cu reprezentanți ai serviciului teritorial Cluj ai SRI pentru a reclama cazuri de trafic de organe ce ulterior au fost folosite la transplant: „Vorbim despre cazuri de trafic de organe din anii 2000-2005 și din 1997 încoace, neelucidate neconcretizate cu anchete penale. Vorbim despre români  săraci care și-au vândut organele pe foarte puțini bani ca o rețea de tip mafiot să beneficieze de mulți bani.”

Emanuel Ungureanu a mai declarat că le-a cerut celor de la SRI Cluj să investigheze cazurile pe care deputatul le-a sesizat de-a lungul timpului cu privire la situația creată în Institutul de Transplant Renal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite