De ce au lipsit de la Oscaruri Tom Cruise și James Cameron, „salvatorii” cinematografiei?

Tom Cruise și James Cameron
Tom Cruise și James Cameron
13 martie 2023, 11:57

Ei au fost cei doi oameni cărora li s-a atribuit salvarea cinematografiei, readucând spectatorii pe scaunele cinematografelor din întreaga lume după luni și luni de închideri cauzate de Covid-19. Și totuși, nici James Cameron și nici Tom Cruise nu au apărut la Oscarurile din 2023.

Filmul lui Cruise, „Top Gun: Maverick”, continuarea succesului din 1986, a avut încasări de 1,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial. Succesul său uriaș a fost considerat pe scară largă un semn că industria și-a revenit după luni de incertitudine, arătând că publicul îngrijorat de Covidi era dispus să se întoarcă în săli pentru filmul potrivit.

Cruise este starul din „Top Gun: Maverick”, dar și producător, ceea ce înseamnă că a fost nominalizat la categoria cel mai bun film, alături de Christopher McQuarrie, David Ellison și Jerry Bruckheimer.

Duminică, un reprezentant al lui Cruise a confirmat că actorul filmează „Mission: Impossible – Dead Reckoning Part II”, cel de-al optulea episod al francizei de acțiune, în Europa. Bruckheimer era pregătit să accepte premiul Oscar dacă filmul ar fi câștigat premiul pentru cel mai bun film, care a revenit în schimb filmului „Everything Everywhere All At Once”.

„Top Gun: Maverick” a câștigat doar unul dintre cele șase premii la care a candidat: cel mai bun sunet. A fost nominalizat la categoria „dark horse” pentru cel mai bun film, dar i s-a atribuit meritul de a atrage din nou publicul care dorea să vadă filmul de acțiune cu buget mare pe un ecran de cinema.

Luna trecută, regizorul Steven Spielberg a fost filmat spunându-i lui Cruise la prânzul Academiei: „Ai salvat Hollywood-ul și s-ar putea să fi salvat distribuția în cinematografe. Pe bune, «Maverick» s-ar putea să fi salvat întreaga industrie cinematografică”.

Cameron, între timp, a fost nominalizat în calitate de producător al filmului „Avatar: The Way of the Water”, nominalizat la categoria cel mai bun film, care este acum al treilea film cu cele mai mari încasări din toate timpurile, obținând 2,93 miliarde de dolari în box office-ul global. „Avatar: The Way of Water” a fost nominalizat la patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, dar a câștigat doar un premiu, pentru cele mai bune efecte vizuale.

Partenerul de producție al lui Cameron și colegul său de nominalizare, Jon Landau, a declarat pentru New York Times că absența lui Cameron a fost din pricina unor „motive personale”. Cameron participase la două ceremonii de decernare a premiilor Oscar în zilele dinaintea ceremoniei.

Gazda de anul acesta a Premiilor Oscar, Jimmy Kimmel, a glumit pe seama absenței celor două staruri, spunând: „Știți, Tom [Cruise] și James Cameron nu au apărut în seara asta. Cei doi tipi care au insistat să mergem la teatru nu au venit la teatru”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite