De ce aleg studenții străini să studieze în România

De ce străinii aleg să facă facultatea în România? Încercăm să răspundem astăzi la această întrebare pentru că, din ce am cercetat până acum, am văzut că medicina e cea mai căutată la noi, iar în 2019 au fost absolvenți din 33 de țări. Asta nu înseamnă că au rămas toți în România. Unii fug de sistemul nostru de sănătate, dar sunt și câțiva care rămân aici. Mergem prin țară și îi căutăm pe toți, îi descoasem și aflăm toate răspunsurile.

23 Ianuarie 2020, 09:08 (actualizat 23 Ianuarie 2020, 10:38) |
Studenți străini în România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Universitatea de Medicină și Farmacie atrage anual sute de studenți străini. Veniți din toate colțurile lumii, studenții se bucură de învățământ de înaltă calitate. Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca este instituția unde se înregistrează cei mai mulți studenți străini din România, numărul candidaților aflându-se în creștere constantă. Ponderea studenților internaționali de la secțiile în limba engleză și limba franceză a crescut, în ultimii 10 ani, de la 30% la 45% din totalul studenților facultății, iar numărul acestora aproape că s-a dublat, de la 944 de studenți în 2008, la 1747 în 2019.

La Universitatea de Vest din Timișoara sunt peste 500 de studenți înmatriculați în acest an universitar, proveniți din state UE (Portugalia, Spania , Italia) și non-UE ( Israel, Tunisia) dar și din  categoria "români de pretutindeni" (Republica Moldova, Serbia). Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, dar și Facultatea de Științe Economice au cei mai mulți studenți străini.

La Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara studiază peste 1350 de studenți străini. Majoritatea urmează cursurile de Medicină generală, însă unii au les Medicina Dentară sau Farmacia. Predarea se face nu doar în limba română, ci și în englează și în franceză. Cei mai mulți studenți străini vin din Italia, Tunisia, Germania, Serbia, Maroc, state din Orientul Mijlociu, dar și din Republica Moldova.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI